Doordat er bij schietpartijen en aanslagen veel paniek en verwarring ontstaat, is het vaak niet meteen duidelijk waar er precies iets aan de hand is. Maar het microfoonsysteem van ShotSpotter kan hier verandering in brengen, schrijft Bright.

Het systeem werkt met microfoons die met internet verbonden zijn en in een driehoek geplaatst zijn. Door de opstelling kan de precieze locatie van geweerschoten en explosies berekend worden. 30 tot 45 seconden na het eerste schot worden de autoriteiten vervolgens op de hoogte gebracht.

De technologie wordt momenteel in 90 - voornamelijk Amerikaanse - steden gebruikt. ShotSpotter heeft een deal met General Electric, dat bezig is met de ontwikkeling van slimme straatlampen. De ledlampen worden voorzien van microfoons, waardoor de technologie snel overal beschikbaar kan komen.

Een algoritme zorgt ervoor dat schoten en explosies niet verward worden met normaal straatgeluid, al werkt het systeem nog niet perfect. Vuurwerk en laagvliegende helikopters brengen het systeem nu nog in de war - daar is dus nog ruimte voor verbetering.

(WK)

Doordat er bij schietpartijen en aanslagen veel paniek en verwarring ontstaat, is het vaak niet meteen duidelijk waar er precies iets aan de hand is. Maar het microfoonsysteem van ShotSpotter kan hier verandering in brengen, schrijft Bright.Het systeem werkt met microfoons die met internet verbonden zijn en in een driehoek geplaatst zijn. Door de opstelling kan de precieze locatie van geweerschoten en explosies berekend worden. 30 tot 45 seconden na het eerste schot worden de autoriteiten vervolgens op de hoogte gebracht.De technologie wordt momenteel in 90 - voornamelijk Amerikaanse - steden gebruikt. ShotSpotter heeft een deal met General Electric, dat bezig is met de ontwikkeling van slimme straatlampen. De ledlampen worden voorzien van microfoons, waardoor de technologie snel overal beschikbaar kan komen.Een algoritme zorgt ervoor dat schoten en explosies niet verward worden met normaal straatgeluid, al werkt het systeem nog niet perfect. Vuurwerk en laagvliegende helikopters brengen het systeem nu nog in de war - daar is dus nog ruimte voor verbetering.(WK)