De Belgische BI-specialist Velixis werkt voortaan onder de vlag van de Franse consultancy- en engineeringgroep Micropole. Dat had in 2011 in ons land ook al Oasis overgenomen.

De van oorsprong Franse expert in consultancy en diensten rond business intelligencde, e-business, epr en crm Micropole zet zijn internationale ontwikkeling verder. De groep telt 1300 medewerkers en draait een omzet van 120,8 miljoen euro. De operationele winst klokt af op 6,6 miljoen euro.

In januari 2011 zette het bedrijf een eerste voet op Belgische bodem met de overname van SAP-erp-specialist Oasis. In september 2011 opende het bedrijf ook een filiaal in Luxemburg, om ook daar zijn competenties te versterken.

Nu kondigt Micropole de overname van Velixis aan. Dat bedrijf is gespecialiseerd in oplossingen en diensten rond business intelligence en performance management, met een sterke expertise in financiën, sales en marketing. De firma heeft een nauw partnership met SAP rond Hana.

Velixis werd opgericht in 2007 door Yves Colinet en Jean-Marc Toussaint. Het bedrijf telt 30 werknemers en is goed voor een omzet van 3,5 miljoen euro.

De overname pas binnen het driejarenplan (2011-2013) van Micropole, waarmee het bedrijf zowel zijn internationaal gegeneerde omzet wil uitbouwen en het zijn volledige gamma aan competenties in elke geografische regio wil uitrollen.

De Belgische BI-specialist Velixis werkt voortaan onder de vlag van de Franse consultancy- en engineeringgroep Micropole. Dat had in 2011 in ons land ook al Oasis overgenomen. De van oorsprong Franse expert in consultancy en diensten rond business intelligencde, e-business, epr en crm Micropole zet zijn internationale ontwikkeling verder. De groep telt 1300 medewerkers en draait een omzet van 120,8 miljoen euro. De operationele winst klokt af op 6,6 miljoen euro. In januari 2011 zette het bedrijf een eerste voet op Belgische bodem met de overname van SAP-erp-specialist Oasis. In september 2011 opende het bedrijf ook een filiaal in Luxemburg, om ook daar zijn competenties te versterken. Nu kondigt Micropole de overname van Velixis aan. Dat bedrijf is gespecialiseerd in oplossingen en diensten rond business intelligence en performance management, met een sterke expertise in financiën, sales en marketing. De firma heeft een nauw partnership met SAP rond Hana. Velixis werd opgericht in 2007 door Yves Colinet en Jean-Marc Toussaint. Het bedrijf telt 30 werknemers en is goed voor een omzet van 3,5 miljoen euro. De overname pas binnen het driejarenplan (2011-2013) van Micropole, waarmee het bedrijf zowel zijn internationaal gegeneerde omzet wil uitbouwen en het zijn volledige gamma aan competenties in elke geografische regio wil uitrollen.