KMO's die willen overstappen op Office 365, lezen best ook de kleine lettertjes in hun contract. Want om te voorkomen dat zijn kantoorpakket 'in de wolk' misbruikt wordt door spammers, beperkt Microsoft het aantal ontvangers van mailboodschappen tot 500 per dag. Het is Ed Bott van de Amerikaanse technologiesite ZDnet die bijna per toeval de limiet in Office 365 ontdekte. De journalist werd er op attent gemaakt door een bevriende consultant die het probleem tegenkwam bij een klant. "Het bericht kan niet worden verstuurd, probeer het later nog eens", kreeg de eigenares van een bedrijfje als foutmelding voorgeschoteld.

Later bleek het niet om een foutmelding te gaan, maar om een gevolg van een beperkingsmaatregel in Office 365. Redmond beperkt het aantal ontvangers van mails in zijn cloudpakket voor KMO's tot 500 per dag, om te voorkomen dat Office 365 misbruikt wordt door spammers.

Microsoft voorziet bovendien geen 'uitwijkmogelijkheden' voor deze beperking. De enige oplossing voor professionals en kleine bedrijven die meer dan 500 geadresseerden per dag moeten bereiken, bestaat er in te upgraden naar het duurdere 'Office 365 for Enterprises' (het pakket voor grote(re) bedrijven). Daar is de limiet vastgesteld op 1.500 ontvangers per dag.

Bij zo'n upgrade moet er meteen een nieuw contract worden afgesloten. Frappant is dat Microsoft daarbij niet garandeert dat de gegevens die al opgeslagen zaten in de cloud, mee kunnen genomen worden naar de aangepaste account.

KMO's die willen overstappen op Office 365, lezen best ook de kleine lettertjes in hun contract. Want om te voorkomen dat zijn kantoorpakket 'in de wolk' misbruikt wordt door spammers, beperkt Microsoft het aantal ontvangers van mailboodschappen tot 500 per dag. Het is Ed Bott van de Amerikaanse technologiesite ZDnet die bijna per toeval de limiet in Office 365 ontdekte. De journalist werd er op attent gemaakt door een bevriende consultant die het probleem tegenkwam bij een klant. "Het bericht kan niet worden verstuurd, probeer het later nog eens", kreeg de eigenares van een bedrijfje als foutmelding voorgeschoteld. Later bleek het niet om een foutmelding te gaan, maar om een gevolg van een beperkingsmaatregel in Office 365. Redmond beperkt het aantal ontvangers van mails in zijn cloudpakket voor KMO's tot 500 per dag, om te voorkomen dat Office 365 misbruikt wordt door spammers. Microsoft voorziet bovendien geen 'uitwijkmogelijkheden' voor deze beperking. De enige oplossing voor professionals en kleine bedrijven die meer dan 500 geadresseerden per dag moeten bereiken, bestaat er in te upgraden naar het duurdere 'Office 365 for Enterprises' (het pakket voor grote(re) bedrijven). Daar is de limiet vastgesteld op 1.500 ontvangers per dag. Bij zo'n upgrade moet er meteen een nieuw contract worden afgesloten. Frappant is dat Microsoft daarbij niet garandeert dat de gegevens die al opgeslagen zaten in de cloud, mee kunnen genomen worden naar de aangepaste account.