Journalisten van de invloedrijke technologiesite The Verge brachten een bezoek aan het hoofdkwartier van Microsoft. In het onderzoekscentrum troffen ze tv-, laptop- en tabletschermen aan met een ingebouwde Kinect-sensor. Deze sensor wordt vandaag de dag al gebruikt in de Xbox 360, en maakt het mogelijk om spelletjes te spelen door middel van gebaren.

Eerder stelde Craig Esiler, manager van het Kinect-team, dat het op termijn mogelijk moet worden om laptops en computers te bedienen met Kinect-sensoren. Craig Mundie, de adviseur van Microsoft-opperhoofd Steve Ballmer, zei op zijn beurt al dat hij ervan droomde om de Kinect in te bouwen in een tablet. Die droom zou binnenkort wel eens werkelijkheid kunnen worden, al zal dat nog niet voor meteen zijn.

Ook het Amerikaanse Leap Motion heeft een apparaat met bewegingssensoren op stapel staan, dat het mogelijk maakt om je computer te bedienen met gebaren.

Journalisten van de invloedrijke technologiesite The Verge brachten een bezoek aan het hoofdkwartier van Microsoft. In het onderzoekscentrum troffen ze tv-, laptop- en tabletschermen aan met een ingebouwde Kinect-sensor. Deze sensor wordt vandaag de dag al gebruikt in de Xbox 360, en maakt het mogelijk om spelletjes te spelen door middel van gebaren. Eerder stelde Craig Esiler, manager van het Kinect-team, dat het op termijn mogelijk moet worden om laptops en computers te bedienen met Kinect-sensoren. Craig Mundie, de adviseur van Microsoft-opperhoofd Steve Ballmer, zei op zijn beurt al dat hij ervan droomde om de Kinect in te bouwen in een tablet. Die droom zou binnenkort wel eens werkelijkheid kunnen worden, al zal dat nog niet voor meteen zijn. Ook het Amerikaanse Leap Motion heeft een apparaat met bewegingssensoren op stapel staan, dat het mogelijk maakt om je computer te bedienen met gebaren.