NetEase treedt de komende vijf jaar op als licentiehouder en verdeelt het spel in China. Voor Westerse aanbieders van videospelletjes geldt in het communistische China een registratiesysteem van verschillende niveau's, met beperkingen op de inhoud.

Microsoft bracht al "Minecraft" met de spelconsole Xbox One in China uit. Het aantal gebruikers kan echter sterk aangroeien nu het bedrijf ook de versies voor pc en mobiele toestellen kan aanbieden.

Het Amerikaanse technologiebedrijf kocht de maker van het populaire spel in 2014 voor 2,5 miljard dollar. (Belga/WK)

NetEase treedt de komende vijf jaar op als licentiehouder en verdeelt het spel in China. Voor Westerse aanbieders van videospelletjes geldt in het communistische China een registratiesysteem van verschillende niveau's, met beperkingen op de inhoud. Microsoft bracht al "Minecraft" met de spelconsole Xbox One in China uit. Het aantal gebruikers kan echter sterk aangroeien nu het bedrijf ook de versies voor pc en mobiele toestellen kan aanbieden. Het Amerikaanse technologiebedrijf kocht de maker van het populaire spel in 2014 voor 2,5 miljard dollar. (Belga/WK)