De update van Windows 8.1 brengt het klassieke startmenu weer tot leven, inclusief enkele nieuwigheden.
"We zijn hier niet om een nieuwe Windows aan te kondigen." Met die woorden tempert Terry Myerson, EVP Operating systems group, het enthousiasme van de zaal. Want een van de geruchten voor de start van Build was dat hier Windows 9 het levenslicht zou zien. Maar meteen daarna kondigt hij de grootste vernieuwing sinds Windows 8 aan met een screenshot van Windows 8.1 met het startmenu. Niet helemaal zoals we het in Windows 7 kenden, maar ongetwijfeld een aangename verwelkoming voor jarenlange gebruikers.

Het verlangen naar het startmenu blijkt niet enkel bij gebruikers te zitten want de zaal, gevuld met developers, gaat even uit zijn dak. Maar dat is niet het enige wat wordt aangekondigd. Voortaan kan je apps uit de Modern Interface (het startscherm) in een venster openen via het startmenu.

Het startscherm zelf krijgt ook een upgrade. Zo is de power-knop en een snelkoppeling naar het configuratiescherm voortaan standaard in het menu ingebakken. "Omdat gebruikers gewoon zijn dit in hun menu te vinden." Aldus Myerson.

Met die aanpassing komt Microsoft tegemoet aan een vraag van vele gebruikers. In WIndows 8.1 bracht het bedrijf al de startknop terug, maar die leidde enkel naar het startmenu. Wie wil kan nu perfect de apps van Windows 8 gebruiken, maar tegelijk in de oude vertrouwde omgeving blijven. Met andere woorden: er zijn maar weinig excuses over om niet te upgraden naar Windows 8.1.

De update voor Windows 8.1 is beschikbaar vanaf 8 april. Developers met een MSDN account kunnen de update nu al uitproberen.

Update 4/4/2014Het startmenu zit niet in de update die op 8 april verschijnt maar komt pas in een volgende update die voor later dit jaar gepland staat.

De update van Windows 8.1 brengt het klassieke startmenu weer tot leven, inclusief enkele nieuwigheden. "We zijn hier niet om een nieuwe Windows aan te kondigen." Met die woorden tempert Terry Myerson, EVP Operating systems group, het enthousiasme van de zaal. Want een van de geruchten voor de start van Build was dat hier Windows 9 het levenslicht zou zien. Maar meteen daarna kondigt hij de grootste vernieuwing sinds Windows 8 aan met een screenshot van Windows 8.1 met het startmenu. Niet helemaal zoals we het in Windows 7 kenden, maar ongetwijfeld een aangename verwelkoming voor jarenlange gebruikers. Het verlangen naar het startmenu blijkt niet enkel bij gebruikers te zitten want de zaal, gevuld met developers, gaat even uit zijn dak. Maar dat is niet het enige wat wordt aangekondigd. Voortaan kan je apps uit de Modern Interface (het startscherm) in een venster openen via het startmenu.Het startscherm zelf krijgt ook een upgrade. Zo is de power-knop en een snelkoppeling naar het configuratiescherm voortaan standaard in het menu ingebakken. "Omdat gebruikers gewoon zijn dit in hun menu te vinden." Aldus Myerson. Met die aanpassing komt Microsoft tegemoet aan een vraag van vele gebruikers. In WIndows 8.1 bracht het bedrijf al de startknop terug, maar die leidde enkel naar het startmenu. Wie wil kan nu perfect de apps van Windows 8 gebruiken, maar tegelijk in de oude vertrouwde omgeving blijven. Met andere woorden: er zijn maar weinig excuses over om niet te upgraden naar Windows 8.1. De update voor Windows 8.1 is beschikbaar vanaf 8 april. Developers met een MSDN account kunnen de update nu al uitproberen.Update 4/4/2014Het startmenu zit niet in de update die op 8 april verschijnt maar komt pas in een volgende update die voor later dit jaar gepland staat.