Wie de voorbije nacht gebruik probeerde te maken van Microsofts clouddiensten, kon tegen een stevige panne aanlopen. Het bleek moeilijk of onmogelijk om in te loggen op clouddiensten als Azure, Teams, Dynamics en Xbox Live, en dat wereldwijd.

Microsoft geeft zelf aan dat het om een DNS-probleem gaat en heeft verkeer omgeleid naar andere DNS-servers. Bij de getroffen diensten is onder meer Azure, de zakelijke clouddienst van Microsoft. Die had wereldwijd problemen, waaronder in Europa. Sinds vanochtend acht uur zou alles weer normaal moeten draaien.

Wie de voorbije nacht gebruik probeerde te maken van Microsofts clouddiensten, kon tegen een stevige panne aanlopen. Het bleek moeilijk of onmogelijk om in te loggen op clouddiensten als Azure, Teams, Dynamics en Xbox Live, en dat wereldwijd. Microsoft geeft zelf aan dat het om een DNS-probleem gaat en heeft verkeer omgeleid naar andere DNS-servers. Bij de getroffen diensten is onder meer Azure, de zakelijke clouddienst van Microsoft. Die had wereldwijd problemen, waaronder in Europa. Sinds vanochtend acht uur zou alles weer normaal moeten draaien.