Het aanbod geldt wereldwijd en dit zowel voor lagere- en middelbare scholen als hogescholen en universiteiten. In België wordt het programma nu al actief in Vlaanderen en binnenkort in Wallonië.

In het hoger onderwijs heeft elke instellingen al zo'n volumecontract met Microsoft, voor lager en middelbaar onderwijs gaat het om een groot deel van de scholen. Hun studenten en personeel moeten enkel nog op de school een licentie aanvragen en kunnen nadien de software gratis downloaden.

Voor Microsoft is het aanbod natuurlijk niet enkel liefdadigheid. De bewuste scholen hebben al een contract met Microsoft. Het gaat dus eerder om een gratis upgrade naar de cloud-component. Het bedrijf weet immers dat het loont om jonge gebruikers vertrouwd te maken met de eigen kantoorsoftware. Hen ook de online versie gratis laten gebruiken moet er voor zorgen dat studenten minder snel op zoek gaan naar gratis online alternatieven zoals Google Docs.

Het aanbod geldt wereldwijd en dit zowel voor lagere- en middelbare scholen als hogescholen en universiteiten. In België wordt het programma nu al actief in Vlaanderen en binnenkort in Wallonië.In het hoger onderwijs heeft elke instellingen al zo'n volumecontract met Microsoft, voor lager en middelbaar onderwijs gaat het om een groot deel van de scholen. Hun studenten en personeel moeten enkel nog op de school een licentie aanvragen en kunnen nadien de software gratis downloaden.Voor Microsoft is het aanbod natuurlijk niet enkel liefdadigheid. De bewuste scholen hebben al een contract met Microsoft. Het gaat dus eerder om een gratis upgrade naar de cloud-component. Het bedrijf weet immers dat het loont om jonge gebruikers vertrouwd te maken met de eigen kantoorsoftware. Hen ook de online versie gratis laten gebruiken moet er voor zorgen dat studenten minder snel op zoek gaan naar gratis online alternatieven zoals Google Docs.