De hybride cloudoplossing is een modulaire on premise cloud, maar met dezelfde technologie als de Azure cloud. Het doel is om zo de drempel naar de cloud te verlagen, de complexiteit te verminderen en transparantie te verhogen. "Dit is de kracht van Azure op een hybride cloud", zegt Michael Dell.

Het product krijgt de naam Dell Hybrid Cloud Platform System Standard mee. In een basisversie gaat het om een Dell PowerEdge C6320 Rack Server, twee rack switches en 64 terabyte opslag. Het geheel draait op Windows Server 2012 R2, System Center 2012 R2 en Windows Azure.

Dell en Microsoft willen dat bedrijven hun noden goed kunnen inschatten. Daarom kan je de lokale Azure-variant eerst huren, na zes maanden kan je beslissen om te blijven huren of om de cloud te kopen. Voor de bovenvermelde basisversie, die zo'n honderd virtuele machines kan draaien, betaal je volgens PC World negenduizend dollar per maand.

Amazon

Het product werd door Michael Dell, ceo van Dell, en Satya Nadella, ceo van Microsoft, samen aangekondigt op Dell World. In de marge daarvan gingen de twee ook in op het huidige cloudlandschap. "Hybride Cloud is het ultieme antwoord", zegt Dell, waarin Nadella hem meteen bijtrad

Al hebben beide spelers wel te kampen met stevige concurrentie van Amazon (AWS). "Amazon is duidelijk de leider, maar wij zijn nummer twee en we zijn de grootste SaaS vendor vandaag", zegt Nadella. "Maar gaan we in de toekomst enkel public cloud hebben? Dat is te beperkt voor een toekomst van distributed computing, de meeste modellen zullen hybride zijn."

Winstmarges

Tijdens een kleine vragenronde besprak Nadella ook de vraag of bedrijven als Amazon de winstmarges van cloudvendors kapotmaken door sterk onder de prijs te duiken. Daarop antwoordde de ceo van Microsoft diplomatisch ontwijkend:

"Ik bekijk het niet in termen van marges, het gaat er om dat de taart groter wordt. De omvang van de omzet uit de cloud en de impact ervan maakt iets uit. Ik kom uit de serverbusiness en droomde er van om iedereen een server te verkopen. Maar vandaag zie ik hoe mensen bij Office 365 instappen en zo ook Exchange en Skype gaan gebruiken, producten die ze vroeger nooit zouden kopen maar nu wel gebruiken."

Dell: "Naarmate technologie toegankelijk wordt, neemt ook de vraag toe. Je ziet nieuwegebruikers die nieuwe dingen doen en dat leidt uiteindelijk tot nieuwe resultaten." Of anders gezegd: Hoe meer cloudaanbod, hoe meer mensen cloud zullen gebruiken en daar hebben ook Microsoft en Dell baat bij.

De hybride cloudoplossing is een modulaire on premise cloud, maar met dezelfde technologie als de Azure cloud. Het doel is om zo de drempel naar de cloud te verlagen, de complexiteit te verminderen en transparantie te verhogen. "Dit is de kracht van Azure op een hybride cloud", zegt Michael Dell.Het product krijgt de naam Dell Hybrid Cloud Platform System Standard mee. In een basisversie gaat het om een Dell PowerEdge C6320 Rack Server, twee rack switches en 64 terabyte opslag. Het geheel draait op Windows Server 2012 R2, System Center 2012 R2 en Windows Azure.Dell en Microsoft willen dat bedrijven hun noden goed kunnen inschatten. Daarom kan je de lokale Azure-variant eerst huren, na zes maanden kan je beslissen om te blijven huren of om de cloud te kopen. Voor de bovenvermelde basisversie, die zo'n honderd virtuele machines kan draaien, betaal je volgens PC World negenduizend dollar per maand.AmazonHet product werd door Michael Dell, ceo van Dell, en Satya Nadella, ceo van Microsoft, samen aangekondigt op Dell World. In de marge daarvan gingen de twee ook in op het huidige cloudlandschap. "Hybride Cloud is het ultieme antwoord", zegt Dell, waarin Nadella hem meteen bijtradAl hebben beide spelers wel te kampen met stevige concurrentie van Amazon (AWS). "Amazon is duidelijk de leider, maar wij zijn nummer twee en we zijn de grootste SaaS vendor vandaag", zegt Nadella. "Maar gaan we in de toekomst enkel public cloud hebben? Dat is te beperkt voor een toekomst van distributed computing, de meeste modellen zullen hybride zijn." WinstmargesTijdens een kleine vragenronde besprak Nadella ook de vraag of bedrijven als Amazon de winstmarges van cloudvendors kapotmaken door sterk onder de prijs te duiken. Daarop antwoordde de ceo van Microsoft diplomatisch ontwijkend:"Ik bekijk het niet in termen van marges, het gaat er om dat de taart groter wordt. De omvang van de omzet uit de cloud en de impact ervan maakt iets uit. Ik kom uit de serverbusiness en droomde er van om iedereen een server te verkopen. Maar vandaag zie ik hoe mensen bij Office 365 instappen en zo ook Exchange en Skype gaan gebruiken, producten die ze vroeger nooit zouden kopen maar nu wel gebruiken."Dell: "Naarmate technologie toegankelijk wordt, neemt ook de vraag toe. Je ziet nieuwegebruikers die nieuwe dingen doen en dat leidt uiteindelijk tot nieuwe resultaten." Of anders gezegd: Hoe meer cloudaanbod, hoe meer mensen cloud zullen gebruiken en daar hebben ook Microsoft en Dell baat bij.