Microsoft heeft zijn partners aangeschreven om te helpen bij de implementatie van de 17.500 Windows-programma's bij de federale overheidsdienst Justitie. Aanvankelijk was gezegd dat Microsoft Consulting dit huzarenstuk zelf voor zijn rekening zou nemen.

Midden oktober raakte bekend dat de FOD Justitie het opensourceprogramma terug naar af had gestuurd. Pas drie jaar geleden was gekozen voor het besturingssysteem SuSe Linux, de kantoorautomatiseringssuite OpenOffice en Oracle mail. Teveel problemen en klachten bij de eindgebruikers, zo klonk het. Nu wordt dus gekozen voor Windows 7 en Office 2010. Het bedrag van het contract is niet vrijgegeven. Tegen eind 2010 zou één en ander alvast klaar moeten zijn. Microsoft Consulting heeft nu een aantal partners aangeschreven zoals Real Dolmen, maar ook andere integratoren zoals Dimension Data.

Opvallend is dat Microsoft, Dolmen en HP nog altijd in een juridisch conflict gewikkeld zijn met Justitie. Het consortium kreeg aanvankelijk in 2003 van toenmalig justitieminister Marc Verwilghen de bestelling binnen voor het befaamde Cheops-contract. Zijn opvolger, Laurette Onckelinx verbrak dat contract, waarop hoofdcontractant Dolmen in samenspraak met Microsoft en HP in beroep ging. Eind mei vorig jaar kreeg Dolmen gelijk en werd er een schadevergoeding van 600.000 euro toegekend. De overheid ging echter in beroep. Wanneer er een uitspraak volgt is nog niet duidelijk. De betrokkenen ontkennen dat er een verband is tussen beide dossiers.

Microsoft heeft zijn partners aangeschreven om te helpen bij de implementatie van de 17.500 Windows-programma's bij de federale overheidsdienst Justitie. Aanvankelijk was gezegd dat Microsoft Consulting dit huzarenstuk zelf voor zijn rekening zou nemen. Midden oktober raakte bekend dat de FOD Justitie het opensourceprogramma terug naar af had gestuurd. Pas drie jaar geleden was gekozen voor het besturingssysteem SuSe Linux, de kantoorautomatiseringssuite OpenOffice en Oracle mail. Teveel problemen en klachten bij de eindgebruikers, zo klonk het. Nu wordt dus gekozen voor Windows 7 en Office 2010. Het bedrag van het contract is niet vrijgegeven. Tegen eind 2010 zou één en ander alvast klaar moeten zijn. Microsoft Consulting heeft nu een aantal partners aangeschreven zoals Real Dolmen, maar ook andere integratoren zoals Dimension Data. Opvallend is dat Microsoft, Dolmen en HP nog altijd in een juridisch conflict gewikkeld zijn met Justitie. Het consortium kreeg aanvankelijk in 2003 van toenmalig justitieminister Marc Verwilghen de bestelling binnen voor het befaamde Cheops-contract. Zijn opvolger, Laurette Onckelinx verbrak dat contract, waarop hoofdcontractant Dolmen in samenspraak met Microsoft en HP in beroep ging. Eind mei vorig jaar kreeg Dolmen gelijk en werd er een schadevergoeding van 600.000 euro toegekend. De overheid ging echter in beroep. Wanneer er een uitspraak volgt is nog niet duidelijk. De betrokkenen ontkennen dat er een verband is tussen beide dossiers.