Het gaat om een fout in de behandeling van mediabestanden. Daarom heeft Microsoft gisteren een patch beschikbaar gesteld die zo snel mogelijk geïnstalleerd moet worden. Hij is gisteren via de reguliere 'Patch Tuesday' vrijgegeven en wordt via Windows Update aangeboden, schrijft Automatiseringgids.

Door de fout in de software kunnen kwaadwillenden code uitvoeren op een computer waarmee een gemanipuleerd mediabestand op een website wordt geopend. Wanneer je als administrator ingelogd bent loop je nog mee risico, de bug kreeg daarom het hoogste waarschuwingsniveau van 'critical' mee.

Alle versies, van Windows Vista tot Windows 10, hebben ermee te kampen. Windows XP zal daarom de fout wellicht ook bevatten, maar hier komen geen updates meer voor. Toch heeft nog zo'n 11 procent van de Windows-gebruikers die versie op hun computer staan, wat mogelijk voor veel problemen kan zorgen.

Het gaat om een fout in de behandeling van mediabestanden. Daarom heeft Microsoft gisteren een patch beschikbaar gesteld die zo snel mogelijk geïnstalleerd moet worden. Hij is gisteren via de reguliere 'Patch Tuesday' vrijgegeven en wordt via Windows Update aangeboden, schrijft Automatiseringgids.Door de fout in de software kunnen kwaadwillenden code uitvoeren op een computer waarmee een gemanipuleerd mediabestand op een website wordt geopend. Wanneer je als administrator ingelogd bent loop je nog mee risico, de bug kreeg daarom het hoogste waarschuwingsniveau van 'critical' mee.Alle versies, van Windows Vista tot Windows 10, hebben ermee te kampen. Windows XP zal daarom de fout wellicht ook bevatten, maar hier komen geen updates meer voor. Toch heeft nog zo'n 11 procent van de Windows-gebruikers die versie op hun computer staan, wat mogelijk voor veel problemen kan zorgen.