Softwarereus Microsoft en aanbieder van crm als webdienst Salesforce.com hebben twee patentrechtszaken geschikt.

De leveranciers zijn nu overeengekomen dat ze elkaar gebruik laten maken van de in octrooien vastgelegde softwarecomponenten en de rechtszaken zullen staken. Daarbij zou Salesforce.com een afkoopsom hebben betaald. Dat meldt Microsoft via een bericht op de bedrijfswebsite. Het softwarebedrijf wil verder geen details over de schikking naar buiten brengen, maar suggereert dat het een schadebedrag ontvangt van Salesforce.com.

In mei 2010 spande Microsoft een rechtszaak aan tegen Salesforce.com. Dat bedrijf zou in zijn webdiensten onrechtmatig gebruik maken van negen toepassingen waar Microsoft patent op heeft.. Salesforce.com spande vervolgens een rechtszaak aan tegen Microsoft. Het ging om een vijftal patentschendingen. Microsoft zou onder andere patenten schenden die te maken hebben met authentificatiesystemen en het foutrapporteringssysteem in Windows 7 en Server 2008.

De leveranciers zijn nu overeengekomen om de rechtszaken te schikken. Ze staan elkaar toe gebruik te maken van de softwarecomponenten waarop een patent rust.

In samenwerking met Computable

Softwarereus Microsoft en aanbieder van crm als webdienst Salesforce.com hebben twee patentrechtszaken geschikt. De leveranciers zijn nu overeengekomen dat ze elkaar gebruik laten maken van de in octrooien vastgelegde softwarecomponenten en de rechtszaken zullen staken. Daarbij zou Salesforce.com een afkoopsom hebben betaald. Dat meldt Microsoft via een bericht op de bedrijfswebsite. Het softwarebedrijf wil verder geen details over de schikking naar buiten brengen, maar suggereert dat het een schadebedrag ontvangt van Salesforce.com. In mei 2010 spande Microsoft een rechtszaak aan tegen Salesforce.com. Dat bedrijf zou in zijn webdiensten onrechtmatig gebruik maken van negen toepassingen waar Microsoft patent op heeft.. Salesforce.com spande vervolgens een rechtszaak aan tegen Microsoft. Het ging om een vijftal patentschendingen. Microsoft zou onder andere patenten schenden die te maken hebben met authentificatiesystemen en het foutrapporteringssysteem in Windows 7 en Server 2008. De leveranciers zijn nu overeengekomen om de rechtszaken te schikken. Ze staan elkaar toe gebruik te maken van de softwarecomponenten waarop een patent rust. In samenwerking met Computable