Microsoft krijgt het al een tijd te verduren vanwege de agressieve praktijken die het hanteert om gebruikers van Windows 7 en 8.1 over te laten gaan tot Windows 10. Het ging zo ver dat het kruisje bij het pop-up venster weggehaald werd, zodat de gebruiker wel moest installeren. In een eerder fase had het wegklikken van dat venster - toen dat nog wel mogelijk was - al een automatische installatie als resultaat. Dit was niet naar ieders wens en Microsoft moest zelfs 10.000 dollar schadevergoeding betalen aan een vrouw waarvan de pc niet meer goed werkte na de ongevraagde update.

Na 29 juli betalen

Na 29 juli is Windows 10 niet langer gratis voor gebruikers van Windows 7 en 8.1 en Microsoft probeert er nu voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen voor die tijd toch de update installeren. Het wapen hiervoor is een fullscreen pop-up die begint met 'Sorry voor het storen, maar dit is belangrijk'. Alhoewel zo'n fullscreen venster irritant is, is het wel de meest beleefde manier van benadering die het bedrijf tot nu toe gehanteerd heeft. Daarbij is bovendien mogelijk om te zeggen dat je de update niet wilt.

Niet iedereen ziet de notificatie

Gebruikers die de Get Windows 10-app al op hun systeem hebben staan krijgen de melding niet te zien. Dat is vermoedelijk het grootste deel van de Windows-gebruikers. Microsoft richt zich hiermee op de mensen die er alles aan gedaan hebben om de Get Windows 10-app te weren.

Microsoft krijgt het al een tijd te verduren vanwege de agressieve praktijken die het hanteert om gebruikers van Windows 7 en 8.1 over te laten gaan tot Windows 10. Het ging zo ver dat het kruisje bij het pop-up venster weggehaald werd, zodat de gebruiker wel moest installeren. In een eerder fase had het wegklikken van dat venster - toen dat nog wel mogelijk was - al een automatische installatie als resultaat. Dit was niet naar ieders wens en Microsoft moest zelfs 10.000 dollar schadevergoeding betalen aan een vrouw waarvan de pc niet meer goed werkte na de ongevraagde update.Na 29 juli betalenNa 29 juli is Windows 10 niet langer gratis voor gebruikers van Windows 7 en 8.1 en Microsoft probeert er nu voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen voor die tijd toch de update installeren. Het wapen hiervoor is een fullscreen pop-up die begint met 'Sorry voor het storen, maar dit is belangrijk'. Alhoewel zo'n fullscreen venster irritant is, is het wel de meest beleefde manier van benadering die het bedrijf tot nu toe gehanteerd heeft. Daarbij is bovendien mogelijk om te zeggen dat je de update niet wilt. Niet iedereen ziet de notificatieGebruikers die de Get Windows 10-app al op hun systeem hebben staan krijgen de melding niet te zien. Dat is vermoedelijk het grootste deel van de Windows-gebruikers. Microsoft richt zich hiermee op de mensen die er alles aan gedaan hebben om de Get Windows 10-app te weren.