Microsoft werd in 2012 ruim 75.000 keer gevraagd door verschillende overheden om gebruikersinformatie vrij te geven. Dat heeft de softwaregigant zelf bekend gemaakt in een rapport.

In 56.388 van deze 60.000 gevallen kende Microsoft persoonlijke gebruikersgegevens zoals naam, adres of e-mailadres toe aan overheidsinstanties. De meeste aanvragen kwamen uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Turkije. In 1.558 gevallen werd informatie vrijgegeven over de content die gebruikers via de diensten van Microsoft delen: de inhoud van e-mails of opgeslagen foto's.

In het rapport geeft Microsoft wel aan niet zomaar gebruikersgegevens door te spelen. Hiervoor is een juridisch bevel van de overheid verplicht. Het rapport werd overigens positief onthaald door de organisatie Bits of Freedom. Die hoopt dat vele andere bedrijven hier een voorbeeld aan zullen nemen, en dus ook meer transparantie zouden geven omtrent privacy van gebruikers.

Microsoft werd in 2012 ruim 75.000 keer gevraagd door verschillende overheden om gebruikersinformatie vrij te geven. Dat heeft de softwaregigant zelf bekend gemaakt in een rapport. In 56.388 van deze 60.000 gevallen kende Microsoft persoonlijke gebruikersgegevens zoals naam, adres of e-mailadres toe aan overheidsinstanties. De meeste aanvragen kwamen uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Turkije. In 1.558 gevallen werd informatie vrijgegeven over de content die gebruikers via de diensten van Microsoft delen: de inhoud van e-mails of opgeslagen foto's. In het rapport geeft Microsoft wel aan niet zomaar gebruikersgegevens door te spelen. Hiervoor is een juridisch bevel van de overheid verplicht. Het rapport werd overigens positief onthaald door de organisatie Bits of Freedom. Die hoopt dat vele andere bedrijven hier een voorbeeld aan zullen nemen, en dus ook meer transparantie zouden geven omtrent privacy van gebruikers.