Microsoft had vorige week al aangekondigd te stoppen met de productie van de Surface 2-tablet. Nu bevestigt de softwarereus tegenover The Verge dat ook de Nokia Lumia 2520, de laatste tablet die Windows RT gebruikt, uit productie wordt genomen.

Argusogen

Andere hardwarefabrikanten hebben Windows RT altijd met argusogen bekeken. Ook de hardwarepartners die wel een model ontwikkelden dat met dit besturingssysteem werkt, zijn al lang met de productie ervan gestopt. Microsoft blijft wel de software ondersteunen voor wie al een tablet op basis van dit besturingssysteem heeft gekocht.

Microsoft ontwikkelde Windows RT als mogelijkheid om het Windows-besturingssysteem ook in de tabletmarkt een voet aan de grond te geven. Deze speciale versie van Windows 8 was geschikt gemaakt voor gebruik op de energiezuinige ARM-gebaseerde processors die in tablets zijn verwerkt.

Windows 10

Microsoft probeert het met Windows 10 opnieuw in de smartphone- en tabletmarkt met twee versies van het besturingssysteem: één die geoptimaliseerd is voor schermen groter dan 8 inch, en één voor displays kleiner dan 8 inch.

Bron: Automatiseringgids

Microsoft had vorige week al aangekondigd te stoppen met de productie van de Surface 2-tablet. Nu bevestigt de softwarereus tegenover The Verge dat ook de Nokia Lumia 2520, de laatste tablet die Windows RT gebruikt, uit productie wordt genomen. ArgusogenAndere hardwarefabrikanten hebben Windows RT altijd met argusogen bekeken. Ook de hardwarepartners die wel een model ontwikkelden dat met dit besturingssysteem werkt, zijn al lang met de productie ervan gestopt. Microsoft blijft wel de software ondersteunen voor wie al een tablet op basis van dit besturingssysteem heeft gekocht. Microsoft ontwikkelde Windows RT als mogelijkheid om het Windows-besturingssysteem ook in de tabletmarkt een voet aan de grond te geven. Deze speciale versie van Windows 8 was geschikt gemaakt voor gebruik op de energiezuinige ARM-gebaseerde processors die in tablets zijn verwerkt. Windows 10Microsoft probeert het met Windows 10 opnieuw in de smartphone- en tabletmarkt met twee versies van het besturingssysteem: één die geoptimaliseerd is voor schermen groter dan 8 inch, en één voor displays kleiner dan 8 inch.Bron: Automatiseringgids