In een blog heeft Microsoft enigszins opening van zaken gegeven. Die blogposting begint met het nieuws dat Windows 10 inmddels actief is op meer dan 200 miljoen apparaten. Daarna komt een lijst met statistische informatie, waaruit af te lezen is hoeveel minuten gebruikers actief zijn geweest met de browser Edge en hoeveel foto's zij hebben bekeken.

Privacy

Microsoft is niet al te scheutig met het vrijgeven van dit soort informatie. Met de privacy van de gebruikers als uitgangspunt worden veel gegevens bewust in het duister gehouden. De vraag is natuurlijk in hoeverre deze gegevens een bedreiging kunnen vormen voor de privacy. Het is moeilijk om vanuit de statistiek terug te rekenen naar een bepaalde gebruiker, als dat al lukt.

Statistieken

De meetgegevens worden gepresenteerd als een verzameling, waar individuele gebruikers niet meer in te herkennen zijn. Een kleine greep:

  • Alle gebruikers samen hebben 44,5 miljard minuten gebruik gemaakt van Edge
  • Cortana kreeg 2,4 miljard vragen te beantwoorden
  • Het aantal vragen aan zoekmachine Bing was 30 procent hoger dan bij voorgaande versies van Windows
  • Gebruikers speelden gedurende meer dan 4 miljard uur games op hun pc
  • De Photo app werd gebruikt om mer dan 82 miljard afbeeldingen te bekijken

Snelle groei

De verspreiding van Windows 10 gaat sneller dan die van de voorgaande versies 7 en 8, meldt Microsoft. Ook wordt er veel meer va het OS gebruik gemaakt dan van versies 7 en 8. In de maand december alleen al besteedden de gebruikers meer dan 11 miljard uur in een Windows 10-omgeving.

Bron: Automatiseringgids

In een blog heeft Microsoft enigszins opening van zaken gegeven. Die blogposting begint met het nieuws dat Windows 10 inmddels actief is op meer dan 200 miljoen apparaten. Daarna komt een lijst met statistische informatie, waaruit af te lezen is hoeveel minuten gebruikers actief zijn geweest met de browser Edge en hoeveel foto's zij hebben bekeken.PrivacyMicrosoft is niet al te scheutig met het vrijgeven van dit soort informatie. Met de privacy van de gebruikers als uitgangspunt worden veel gegevens bewust in het duister gehouden. De vraag is natuurlijk in hoeverre deze gegevens een bedreiging kunnen vormen voor de privacy. Het is moeilijk om vanuit de statistiek terug te rekenen naar een bepaalde gebruiker, als dat al lukt.StatistiekenDe meetgegevens worden gepresenteerd als een verzameling, waar individuele gebruikers niet meer in te herkennen zijn. Een kleine greep:Snelle groeiDe verspreiding van Windows 10 gaat sneller dan die van de voorgaande versies 7 en 8, meldt Microsoft. Ook wordt er veel meer va het OS gebruik gemaakt dan van versies 7 en 8. In de maand december alleen al besteedden de gebruikers meer dan 11 miljard uur in een Windows 10-omgeving.Bron: Automatiseringgids