Lync, het zakelijke communicatieplatform van Microsoft, wordt ten laatste in juni dit jaar gekoppeld aan Skype. Dat liet Microsoft dinsdag weten op de allereerste Lync Conference in San Diego in Californië. Lync-gebruikers zullen binnenkort met Skype-gebruikers kunnen chatten en bellen en omgekeerd. Ook de aanwezigheidsinformatie wordt gekoppeld. De videotelefonie van beide platformen zal "binnen de 18 maanden" aan elkaar worden gekoppeld.

Microsoft brengt ook nieuwe mobiele apps voor Lync uit. In maart zal een Lync 2013-app voor Apple iOS en Microsoft Phone 8 verschijnen. De Android-app komt in april of mei op de markt. Alle apps zullen zowel stem- als videoverkeer ondersteunen, maar alleen Apple-gebruikers zullen via hun app ook gedeelde desktops kunnen bekijken.

Lync wordt verder uitgebreid met het "Room System" (LRS), een conferentiesysteem voor vergaderruimtes waarmee Lync-gebruikers hoge-definitieschermen en -camera's en breedbandaudio zullen kunnen gebruiken. Compatibele LRS-hardware wordt uitgebracht door bedrijven zoals Creston, Lifesize, Polycom en SMART.

Eerder integreerde Microsoft Windows Live Messenger in Skype. Uit cijfers van het onderzoeksbureau TeleGeography blijkt dat vorig jaar een derde van al het internationale telefoonverkeer via Skyp verliep .

Lync, het zakelijke communicatieplatform van Microsoft, wordt ten laatste in juni dit jaar gekoppeld aan Skype. Dat liet Microsoft dinsdag weten op de allereerste Lync Conference in San Diego in Californië. Lync-gebruikers zullen binnenkort met Skype-gebruikers kunnen chatten en bellen en omgekeerd. Ook de aanwezigheidsinformatie wordt gekoppeld. De videotelefonie van beide platformen zal "binnen de 18 maanden" aan elkaar worden gekoppeld. Microsoft brengt ook nieuwe mobiele apps voor Lync uit. In maart zal een Lync 2013-app voor Apple iOS en Microsoft Phone 8 verschijnen. De Android-app komt in april of mei op de markt. Alle apps zullen zowel stem- als videoverkeer ondersteunen, maar alleen Apple-gebruikers zullen via hun app ook gedeelde desktops kunnen bekijken. Lync wordt verder uitgebreid met het "Room System" (LRS), een conferentiesysteem voor vergaderruimtes waarmee Lync-gebruikers hoge-definitieschermen en -camera's en breedbandaudio zullen kunnen gebruiken. Compatibele LRS-hardware wordt uitgebracht door bedrijven zoals Creston, Lifesize, Polycom en SMART. Eerder integreerde Microsoft Windows Live Messenger in Skype. Uit cijfers van het onderzoeksbureau TeleGeography blijkt dat vorig jaar een derde van al het internationale telefoonverkeer via Skyp verliep .