Gebruikers kunnen voortaan via Skype chat- en videogesprekken voeren met hun bestaande contactpersonen uit Windows Live Messenger. Dat staat te lezen op de officiële blog van Skype.

Microsoft heeft Windows Live Messenger - het voormalige MSN dat in 1999 verscheen - overal ter wereld (behalve in China) geïntegreerd in Skype. Dat betekent dat gebruikers nu met hun Messenger-ID kunnen inloggen op de nieuwste versie van Skype, waarna hun contactlijst automatisch gesynchroniseerd wordt en ze chat- en videogesprekken kunnen voeren op zowat alle (mobiele) platforms waaronder ook iOS en Android.

Microsoft kocht Skype vorig jaar voor zo'n 6 miljard euro, en integreerde de dienst recentelijk als een standaardtoepassing in Windows 8. Via Skype kan nu ook ingelogd worden op Facebook en Hotmail.

Windows Essentials - en dus ook Windows Live Messenger - blijft wel nog bestaan, en werkt ook in Windows 8.

Gebruikers kunnen voortaan via Skype chat- en videogesprekken voeren met hun bestaande contactpersonen uit Windows Live Messenger. Dat staat te lezen op de officiële blog van Skype. Microsoft heeft Windows Live Messenger - het voormalige MSN dat in 1999 verscheen - overal ter wereld (behalve in China) geïntegreerd in Skype. Dat betekent dat gebruikers nu met hun Messenger-ID kunnen inloggen op de nieuwste versie van Skype, waarna hun contactlijst automatisch gesynchroniseerd wordt en ze chat- en videogesprekken kunnen voeren op zowat alle (mobiele) platforms waaronder ook iOS en Android. Microsoft kocht Skype vorig jaar voor zo'n 6 miljard euro, en integreerde de dienst recentelijk als een standaardtoepassing in Windows 8. Via Skype kan nu ook ingelogd worden op Facebook en Hotmail.Windows Essentials - en dus ook Windows Live Messenger - blijft wel nog bestaan, en werkt ook in Windows 8.