Doctorandus Ann Bessemans van de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL) heeft een subsidie van 15.000 dollar gekregen van Microsoft, voor haar typografieonderzoek naar een beter leesproces voor slechtziende kinderen.

In het onderzoek, dat gericht is op kinderen van vijf tot acht jaar,staat de vraag centraal hoe een lettertype het leesproces van kinderen meteen visuele beperking kan stimuleren. Deze kinderen hebben immers meer tijd nodig om de visuele patronen van letters en woorden te identificeren. Aanpassingen van de visuele patronen kunnen het leesproces vanslechtziende kinderen vergemakkelijken.

Met de subsidie gaat de onderzoekster nu een empirisch leesbaarheidsonderzoek opstarten en een computerprogramma maken voor de testfase. Dat zal gebeuren in samenwerking met typografische ontwerpers, wetenschappers en zorginstellingen.

De subsidie werd uitgereikt door het ClearType and Advanced ReadingTechnology-team van Microsoft.

Bron: Belga

Doctorandus Ann Bessemans van de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL) heeft een subsidie van 15.000 dollar gekregen van Microsoft, voor haar typografieonderzoek naar een beter leesproces voor slechtziende kinderen. In het onderzoek, dat gericht is op kinderen van vijf tot acht jaar,staat de vraag centraal hoe een lettertype het leesproces van kinderen meteen visuele beperking kan stimuleren. Deze kinderen hebben immers meer tijd nodig om de visuele patronen van letters en woorden te identificeren. Aanpassingen van de visuele patronen kunnen het leesproces vanslechtziende kinderen vergemakkelijken. Met de subsidie gaat de onderzoekster nu een empirisch leesbaarheidsonderzoek opstarten en een computerprogramma maken voor de testfase. Dat zal gebeuren in samenwerking met typografische ontwerpers, wetenschappers en zorginstellingen. De subsidie werd uitgereikt door het ClearType and Advanced ReadingTechnology-team van Microsoft. Bron: Belga