Bij de bedrijven met minder dan 500 werknemers staat softwarebedrijf Microsoft in ons land bovenaan in de lijst van beste werkgevers. Schoenwinkelketen Torfs won bij de bedrijven met meer dan werknemers.

Dat blijkt uit het onderzoek 'De beste werkgever', dat jaarlijks uitgevoerd wordt door het Competentiecentrum Mens & Organisatie aan Vlerick Leuven Gent Management School. Het initiatief loopt in samenwerking met Great Place to Work Institute Europe, dat als doel heeft om een professionele en Europese standaard voor kwaliteitsvol personeelsbeleid te definiëren.

Microsoft was al eens eerder de nummer één op de lijst, maar klokte vorig jaar af op de tweede plaats. Het bedrijf wordt door zijn eigen personeel en door Vlerick geloofd om zijn aandacht voor "het nieuwe werken". Werknemers hebben er "de vrijheid om te werken wanneer en waar men wil", klinkt het, waardoor het bedrijf inspeelt op actuele mobiliteitsproblemen en de flexibiliteit in de verhouding privé/werk.

In dezelfde categorie eindigt softwarebedrijf SAS Institute, dat vorig jaar de eerste prijs won, als tweede, en Accent Jobs for People als derde. Op de vierde staat it-consultancybedrijf AE en op plaats 8 volgt it-dienstenleverancier CTG Belgium.

Bij de grote bedrijven (+500 mensen) staat Cisco op de negende plaats. Bovendien won het bedrijf ook de award voor Diversity. Het bedrijf heeft zelfs een heus Belgisch 'Inclusion & Diversity'-team. Zo worden er onder meer voor iedere medewerker 'Diversity Goals' opgenomen in het ontwikkelingsplan: concrete objectieven om diversiteit een prominente plaats te geven in hoe er binnen Cisco omgegaan wordt met collega's, managers maar ook met externe (professionele) relaties.

Update: It-consultancybedrijf AE stond ook in de lijst. De tekst is daarom aangepast.

Bij de bedrijven met minder dan 500 werknemers staat softwarebedrijf Microsoft in ons land bovenaan in de lijst van beste werkgevers. Schoenwinkelketen Torfs won bij de bedrijven met meer dan werknemers. Dat blijkt uit het onderzoek 'De beste werkgever', dat jaarlijks uitgevoerd wordt door het Competentiecentrum Mens & Organisatie aan Vlerick Leuven Gent Management School. Het initiatief loopt in samenwerking met Great Place to Work Institute Europe, dat als doel heeft om een professionele en Europese standaard voor kwaliteitsvol personeelsbeleid te definiëren. Microsoft was al eens eerder de nummer één op de lijst, maar klokte vorig jaar af op de tweede plaats. Het bedrijf wordt door zijn eigen personeel en door Vlerick geloofd om zijn aandacht voor "het nieuwe werken". Werknemers hebben er "de vrijheid om te werken wanneer en waar men wil", klinkt het, waardoor het bedrijf inspeelt op actuele mobiliteitsproblemen en de flexibiliteit in de verhouding privé/werk. In dezelfde categorie eindigt softwarebedrijf SAS Institute, dat vorig jaar de eerste prijs won, als tweede, en Accent Jobs for People als derde. Op de vierde staat it-consultancybedrijf AE en op plaats 8 volgt it-dienstenleverancier CTG Belgium. Bij de grote bedrijven (+500 mensen) staat Cisco op de negende plaats. Bovendien won het bedrijf ook de award voor Diversity. Het bedrijf heeft zelfs een heus Belgisch 'Inclusion & Diversity'-team. Zo worden er onder meer voor iedere medewerker 'Diversity Goals' opgenomen in het ontwikkelingsplan: concrete objectieven om diversiteit een prominente plaats te geven in hoe er binnen Cisco omgegaan wordt met collega's, managers maar ook met externe (professionele) relaties.Update: It-consultancybedrijf AE stond ook in de lijst. De tekst is daarom aangepast.