De producent van navigatiesystemen TomTom is in de Verenigde Staten door softwarebedrijf Microsoft aangeklaagd voor het breken van patenten.

Microsoft heeft klacht neergelegd bij een Amerikaanse rechtbank en bij de Amerikaanse internationale handelscommissie ITC, kondigde Horacio Gutierrez, verantwoordelijke voor de intellectuele eigendom en de licenties van de Amerikaanse softwaregigant aan.

"We hebben deze maatregel genomen na meer dan een jaar te geprobeerd te hebben om gesprekken te starten met TomTom over de licenties", aldus Gutierrez. Hij zei dat Microsoft geen enkele andere keuze had dan naar de rechter te stappen om de innovaties van het bedrijf te beschermen en de belangen van partners die de rechten aankopen.

Een woordvoerder van TomTom weigerde aan het Franse persagentschap AFP elke commentaar op de beslissing van Microsoft.

Bron: Belga

De producent van navigatiesystemen TomTom is in de Verenigde Staten door softwarebedrijf Microsoft aangeklaagd voor het breken van patenten. Microsoft heeft klacht neergelegd bij een Amerikaanse rechtbank en bij de Amerikaanse internationale handelscommissie ITC, kondigde Horacio Gutierrez, verantwoordelijke voor de intellectuele eigendom en de licenties van de Amerikaanse softwaregigant aan. "We hebben deze maatregel genomen na meer dan een jaar te geprobeerd te hebben om gesprekken te starten met TomTom over de licenties", aldus Gutierrez. Hij zei dat Microsoft geen enkele andere keuze had dan naar de rechter te stappen om de innovaties van het bedrijf te beschermen en de belangen van partners die de rechten aankopen. Een woordvoerder van TomTom weigerde aan het Franse persagentschap AFP elke commentaar op de beslissing van Microsoft. Bron: Belga