Beide minicomputers draaien op ARM-processors. Doel van deze zeer slanke IoT-versie is ontwikkelaars Windows 10 te laten gebruiken voor applicaties voor het internet of things. Het ondersteunt talen als C++. C#, JS en VB en voor Node.js en Python.

Microsoft liet eerder dit jaar al voorlopige versies zien van IoT Core, maar heeft er nu onder meer ondersteuning aan toegevoegd voor Wifi en Bluetooth. Het is bedoeld voor kleine, embedded systemen die met een beeldscherm kunnen werken maar ook zonder.

IoT-samples, documentatie, helper tools en libraries zijn te vinden op Github.

Bron: Automatiseringgids

Beide minicomputers draaien op ARM-processors. Doel van deze zeer slanke IoT-versie is ontwikkelaars Windows 10 te laten gebruiken voor applicaties voor het internet of things. Het ondersteunt talen als C++. C#, JS en VB en voor Node.js en Python. Microsoft liet eerder dit jaar al voorlopige versies zien van IoT Core, maar heeft er nu onder meer ondersteuning aan toegevoegd voor Wifi en Bluetooth. Het is bedoeld voor kleine, embedded systemen die met een beeldscherm kunnen werken maar ook zonder. IoT-samples, documentatie, helper tools en libraries zijn te vinden op Github. Bron: Automatiseringgids