Vanavond, rond 18u onze tijd, vindt er in San Francisco een evenement plaats rond de toekomst van Windows Phone.

De verwachting is dat Microsoft vanavond de nieuwste versie zal onthullen van Windows Phone (8?). Die zal waarschijnlijk dezelfde kernel hanteren als Windows 8, dat Microsoft ontwikkelde met een focus op tablets. Vandaag verschillen de kernels van Windows Phone 7.x en Windows 8. Die eerste is gebaseerd op Windows CE, laatstgenoemde werkt met de kernel van Windows RT.

Er wordt bij ontwikkelaars wel vanuit gegaan dat de apps zullen blijven werken over de verschillende Windows Phone-versies. Immers, vandaag doen die apps nog geen beroep op de kernel zelf.

Vanavond, rond 18u onze tijd, vindt er in San Francisco een evenement plaats rond de toekomst van Windows Phone. De verwachting is dat Microsoft vanavond de nieuwste versie zal onthullen van Windows Phone (8?). Die zal waarschijnlijk dezelfde kernel hanteren als Windows 8, dat Microsoft ontwikkelde met een focus op tablets. Vandaag verschillen de kernels van Windows Phone 7.x en Windows 8. Die eerste is gebaseerd op Windows CE, laatstgenoemde werkt met de kernel van Windows RT. Er wordt bij ontwikkelaars wel vanuit gegaan dat de apps zullen blijven werken over de verschillende Windows Phone-versies. Immers, vandaag doen die apps nog geen beroep op de kernel zelf.