Genee heeft als bijzonderheid dat het afspraken inplant op tijdstippen die beide partijen goed uitkomen. In de toekomst zal dat waarschijnlijk een functie worden die we in Office 365, en dan specifiek Outlook, zullen terugvinden.

Maar de overname is wel slecht nieuws voor wie Genee al gebruikte. De dienst stopt er mee op 1 september. Al verandert dit niets aan afspraken die al ingepland zijn. Oprichters Ben Cheung en Charles Lee verhuizen mee naar Microsoft. Hoeveel het bedrijf betaalt voor de overname is niet bekend.

De overname past in de strategie van Microsoft waarbij het meer inzet op kunstmatige intelligentie, virtuele assistenten, chatbots en zelflerende algoritmes. In 2015 nam het bedrijf al de agenda-app Sunrise, van de Belg Jeremy Le Van, over. Ook die app stopt er mee vanaf 31 augustus om te worden geïntegreerd in andere Microsoft-producten.

Genee heeft als bijzonderheid dat het afspraken inplant op tijdstippen die beide partijen goed uitkomen. In de toekomst zal dat waarschijnlijk een functie worden die we in Office 365, en dan specifiek Outlook, zullen terugvinden.Maar de overname is wel slecht nieuws voor wie Genee al gebruikte. De dienst stopt er mee op 1 september. Al verandert dit niets aan afspraken die al ingepland zijn. Oprichters Ben Cheung en Charles Lee verhuizen mee naar Microsoft. Hoeveel het bedrijf betaalt voor de overname is niet bekend.De overname past in de strategie van Microsoft waarbij het meer inzet op kunstmatige intelligentie, virtuele assistenten, chatbots en zelflerende algoritmes. In 2015 nam het bedrijf al de agenda-app Sunrise, van de Belg Jeremy Le Van, over. Ook die app stopt er mee vanaf 31 augustus om te worden geïntegreerd in andere Microsoft-producten.