Microsoft neemt Perceptive Pixel (PPI) over: een bedrijf dat gespecialiseerd is in grootschalige, multi-touch hardware en software.

PPI werd opgericht in 2006 door Jeff Han (foto). In die tijd bracht het de eerste multi-touch workstations op de markt. In 2008 werd het bedrijf even wereldberoemd, nadat CNN en andere omroepen de PPI-technologie inzette voor de verslaggeving rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Microsoft is van plan om de technologie van Perceptive Pixel te combineren met hardware van oem-leveranciers. "Samen kunnen ze krachtige op Windows 8 gebaseerde pc's worden die nieuwe mogelijkheden voor productiviteit en samenwerking bieden", zegt Kurt DelBene, president office division bij Microsoft. Toch een beetje een vreemde uitspraak, aangezien de sterkte van PPI net in de 'scale' zit: voor een display betaal je nu al snel enkele tienduizenden dollars...

Een overnamebedrag werd niet vrijgegeven. In welke afdeling de PPI-technologie precies ondergebracht zal worden, werd ook niet meegedeeld. Mogelijk wordt het een onderdeel van de 'PixelSense'-divisie: dat is de nieuwe naam voor het aanraakgevoelige platform dat aanvankelijk door het leven ging als Microsoft Surface. Maar die Surface-naam is sinds vorige maand voorbehouden voor de eigen Windows 8 tablet van Microsoft.

Microsoft neemt Perceptive Pixel (PPI) over: een bedrijf dat gespecialiseerd is in grootschalige, multi-touch hardware en software. PPI werd opgericht in 2006 door Jeff Han (foto). In die tijd bracht het de eerste multi-touch workstations op de markt. In 2008 werd het bedrijf even wereldberoemd, nadat CNN en andere omroepen de PPI-technologie inzette voor de verslaggeving rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Microsoft is van plan om de technologie van Perceptive Pixel te combineren met hardware van oem-leveranciers. "Samen kunnen ze krachtige op Windows 8 gebaseerde pc's worden die nieuwe mogelijkheden voor productiviteit en samenwerking bieden", zegt Kurt DelBene, president office division bij Microsoft. Toch een beetje een vreemde uitspraak, aangezien de sterkte van PPI net in de 'scale' zit: voor een display betaal je nu al snel enkele tienduizenden dollars... Een overnamebedrag werd niet vrijgegeven. In welke afdeling de PPI-technologie precies ondergebracht zal worden, werd ook niet meegedeeld. Mogelijk wordt het een onderdeel van de 'PixelSense'-divisie: dat is de nieuwe naam voor het aanraakgevoelige platform dat aanvankelijk door het leven ging als Microsoft Surface. Maar die Surface-naam is sinds vorige maand voorbehouden voor de eigen Windows 8 tablet van Microsoft.