Videogamestreamer Beam wordt een onderdeel van de Xbox-afdeling bij Microsoft. Het platform heeft als groot verschil met concurrenten als Twitch dat kijkers veel makkelijker suggesties kunnen doen naar de speler, of zaken in het spel mee kunnen bepalen, zoals de wapenkeuze. Daarbij focust Beam onder meer op het zo kort houden van de lag (vertraging) tussen het spelen spel en het afspelen van de stream.

Het is niet bekend hoeveel Microsoft betaalt voor Beam. De dienst bestaat nog maar sinds januari, maar kan al wel op honderdduizend gebruikers rekenen. De makers zeggen dat ze onder de vleugels van Microsoft sneller kunnen schalen. Hoe Microsoft het bedrijf zal integreren is nog niet bekend, maar een integratie met Xbox ligt voor de hand.

De overname komt er bijna exact twee jaar nadat Amazon het gelijkaardige Twitch overnam voor 970 miljoen dollar.

Videogamestreamer Beam wordt een onderdeel van de Xbox-afdeling bij Microsoft. Het platform heeft als groot verschil met concurrenten als Twitch dat kijkers veel makkelijker suggesties kunnen doen naar de speler, of zaken in het spel mee kunnen bepalen, zoals de wapenkeuze. Daarbij focust Beam onder meer op het zo kort houden van de lag (vertraging) tussen het spelen spel en het afspelen van de stream.Het is niet bekend hoeveel Microsoft betaalt voor Beam. De dienst bestaat nog maar sinds januari, maar kan al wel op honderdduizend gebruikers rekenen. De makers zeggen dat ze onder de vleugels van Microsoft sneller kunnen schalen. Hoe Microsoft het bedrijf zal integreren is nog niet bekend, maar een integratie met Xbox ligt voor de hand.De overname komt er bijna exact twee jaar nadat Amazon het gelijkaardige Twitch overnam voor 970 miljoen dollar.