De resultaten van de sofwarereus in het vierde kwartaal overtreffen de verwachtingen.

De nettowinst van Microsoft ging met maar liefst 48 procent de hoogte in en klokte af op 4,5 miljard dollar of 51 dollarcent per aandeel. De omzet groeide met 22 procent tot 16,04 miljard dollar.

Vooral de Windows-verkoop (Windows 7 in het bijzonder) doet het bijzonder goed. De client divisie groeide dan ook met 44 procent en zag de winst met liefst 59 procent stijgen. De servers-afdeling haalde 14 procent meer omzet en de online divisie (met onder meer zoekmachine Bing) groeide met 13 procent. De bedrijfssoftwaredivisie, die onder meer het Office-pakket omvat, groeide met 15 procent. De winst ging daar met 21 procent omhoog. Het nieuwe Office 2010 deed het erg goed.

De resultaten van de sofwarereus in het vierde kwartaal overtreffen de verwachtingen. De nettowinst van Microsoft ging met maar liefst 48 procent de hoogte in en klokte af op 4,5 miljard dollar of 51 dollarcent per aandeel. De omzet groeide met 22 procent tot 16,04 miljard dollar. Vooral de Windows-verkoop (Windows 7 in het bijzonder) doet het bijzonder goed. De client divisie groeide dan ook met 44 procent en zag de winst met liefst 59 procent stijgen. De servers-afdeling haalde 14 procent meer omzet en de online divisie (met onder meer zoekmachine Bing) groeide met 13 procent. De bedrijfssoftwaredivisie, die onder meer het Office-pakket omvat, groeide met 15 procent. De winst ging daar met 21 procent omhoog. Het nieuwe Office 2010 deed het erg goed.