Microsoft heeft vandaag de nieuwste versie van zijn Navision ERP-pakket gelanceerd op Convergence 2008, de jaarlijkse bijeenkomst van de 'Microsoft Dynamics'-gemeenschap in Kopenhagen.

De opvallendste nieuwigheden zijn gepersonaliseerde interfaces, een grotere gebruiksvriendelijkheid, en de integratie van BI-tools.

"Met Microsoft Dynamics NAV 2009 kunnen we beter inspelen op de behoeften van middelgrote ondernemingen, in een moeilijk economisch klimaat', vertelde vice president van MS Business Solutions Kirill Tatarinov tijdens zijn openingsspeech. "Door de rolspecifieke en erg gebruiksvriendelijke interfaces kunnen klanten hun productiviteit nog opdrijven, wat ongetwijfeld een positief effect heeft op hun bedrijfsresultaat."

Microsoft Dynamics NAV 2009 is vanaf vrijdag beschikbaar in 14 landen. In Belgie is het echter nog wachten tot het voorjaar van 2009. Het nieuwe ERP-pakket besteedt heel wat aandacht aan gepersonaliseerde 'rolecenters' die gericht zijn op 21 belangrijke rollen in een organisatie.

In mensentaal wil dat zeggen dat gebruikers software kunnen bekijken vanuit hun specifieke rol in de onderneming. Ook andere ERP-leveranciers bieden al gepersonaliseerde interfaces aan, maar nu ook Microsoft er zich op werpt, gaat men er van uit dat deze functionaliteit snel gemeengoed wordt.

Daarnaast werden ook business intelligence mogelijkheden geintegreerd binnen Dynamics NAV 2009, gebaseerd op SQL Server. Daardoor kunnen werknemers dieper doordringen in de gegevens, trends detecteren, en nieuwe strategieen uitwerken.

Het ERP-pakket kan ook eenvoudig aangewend worden als web service voor andere toepassingen. Bedrijven die hun call center willen inschakelen in een telemarketing campagne bijvoorbeeld, kunnen nu gemakkelijk een online dienst opzetten waarbij klantengegevens vanuit NAV 2009 beschikbaar zijn voor de oproepers, zonder hen daarom meteen toegang te geven tot de hele toepassing.

Microsoft heeft vandaag de nieuwste versie van zijn Navision ERP-pakket gelanceerd op Convergence 2008, de jaarlijkse bijeenkomst van de 'Microsoft Dynamics'-gemeenschap in Kopenhagen. De opvallendste nieuwigheden zijn gepersonaliseerde interfaces, een grotere gebruiksvriendelijkheid, en de integratie van BI-tools. "Met Microsoft Dynamics NAV 2009 kunnen we beter inspelen op de behoeften van middelgrote ondernemingen, in een moeilijk economisch klimaat', vertelde vice president van MS Business Solutions Kirill Tatarinov tijdens zijn openingsspeech. "Door de rolspecifieke en erg gebruiksvriendelijke interfaces kunnen klanten hun productiviteit nog opdrijven, wat ongetwijfeld een positief effect heeft op hun bedrijfsresultaat." Microsoft Dynamics NAV 2009 is vanaf vrijdag beschikbaar in 14 landen. In Belgie is het echter nog wachten tot het voorjaar van 2009. Het nieuwe ERP-pakket besteedt heel wat aandacht aan gepersonaliseerde 'rolecenters' die gericht zijn op 21 belangrijke rollen in een organisatie. In mensentaal wil dat zeggen dat gebruikers software kunnen bekijken vanuit hun specifieke rol in de onderneming. Ook andere ERP-leveranciers bieden al gepersonaliseerde interfaces aan, maar nu ook Microsoft er zich op werpt, gaat men er van uit dat deze functionaliteit snel gemeengoed wordt. Daarnaast werden ook business intelligence mogelijkheden geintegreerd binnen Dynamics NAV 2009, gebaseerd op SQL Server. Daardoor kunnen werknemers dieper doordringen in de gegevens, trends detecteren, en nieuwe strategieen uitwerken. Het ERP-pakket kan ook eenvoudig aangewend worden als web service voor andere toepassingen. Bedrijven die hun call center willen inschakelen in een telemarketing campagne bijvoorbeeld, kunnen nu gemakkelijk een online dienst opzetten waarbij klantengegevens vanuit NAV 2009 beschikbaar zijn voor de oproepers, zonder hen daarom meteen toegang te geven tot de hele toepassing.