Kin One en Kin Two, dat zijn de eerste smartphones die Microsoft onder eigen naam uitbrengt. Het bedrijf wil z'n concurrenten op de mobiele markt niet volledig vrij spel geven.

De Kin One en Two zijn twee sliderphones met qwerty-toetsenbord en aanraakscherm. De Kin One zou 256MB werkgeheugen hebben en 4GB opslagruimte. Verder is er een 5 megapixel camera aanboord. De Kin Two is groter, heeft 8 GB opslagruimte, een 8 megapixel camera en een iets krachtigere batterij. Beide smartphones ondersteunen bluetooth 2.1, usb en wifi 802.11b/g en hebben een gps, een fm-radio en een accelerometer. Ook in de mediaplayer van de Zune geïntegreerd. Voorlopig hebben beide toestellen nog geen Windows Phone 7 aan boord. Ze ondersteunen wel Flash en Silverlight.

De toestellen lijken te mikken op jongere gebruikers. Ook is er een duidelijke focus op sociale netwerken, met onder meer Kin Loop, dat snel een overzicht geeft van alle updates van vrienden en bekenden bij Facebook, MySpace en Twitter.

Verizon Wireless gaat de twee toestellen vanaf begin mei exclusief verdelen in de Verenigde Staten. Vodafone doet dat in het najaar in meer het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Prijzen zijn nog niet bekend.

Beide toestellen vloeien voort uit het 'Project Pink' van Microsoft, waarmee het bedrijf zijn positie op de mobiele markt wil versterken. Het bedrijf was, net zoals Apple en Google bij hun smartphones, intensief betrokken bij het design. Sharp heeft het toestel voor Microsoft gebouwd.

Kin One en Kin Two, dat zijn de eerste smartphones die Microsoft onder eigen naam uitbrengt. Het bedrijf wil z'n concurrenten op de mobiele markt niet volledig vrij spel geven. De Kin One en Two zijn twee sliderphones met qwerty-toetsenbord en aanraakscherm. De Kin One zou 256MB werkgeheugen hebben en 4GB opslagruimte. Verder is er een 5 megapixel camera aanboord. De Kin Two is groter, heeft 8 GB opslagruimte, een 8 megapixel camera en een iets krachtigere batterij. Beide smartphones ondersteunen bluetooth 2.1, usb en wifi 802.11b/g en hebben een gps, een fm-radio en een accelerometer. Ook in de mediaplayer van de Zune geïntegreerd. Voorlopig hebben beide toestellen nog geen Windows Phone 7 aan boord. Ze ondersteunen wel Flash en Silverlight. De toestellen lijken te mikken op jongere gebruikers. Ook is er een duidelijke focus op sociale netwerken, met onder meer Kin Loop, dat snel een overzicht geeft van alle updates van vrienden en bekenden bij Facebook, MySpace en Twitter. Verizon Wireless gaat de twee toestellen vanaf begin mei exclusief verdelen in de Verenigde Staten. Vodafone doet dat in het najaar in meer het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Prijzen zijn nog niet bekend. Beide toestellen vloeien voort uit het 'Project Pink' van Microsoft, waarmee het bedrijf zijn positie op de mobiele markt wil versterken. Het bedrijf was, net zoals Apple en Google bij hun smartphones, intensief betrokken bij het design. Sharp heeft het toestel voor Microsoft gebouwd.