In San Francisco wordt onder meer Bill Gates weer opgetrommeld om het Unified Communications-aanbod van Microsoft aan de wereld voor te stellen. Het gaat om een communicatieplatform dat e-mail, instantmessaging, sms, telefonie en videoconferencing samenbrengt. Ook zou de integratie met traditionele pbx-telefonie verbeterd worden. Op die manier profileert Microsoft zich als rechtstreekse concurrent voor Cisco's Unified Communications Manager.

Toch noemen analisten het product niet helemaal 'nagelnieuw' omdat veel functionaliteiten al te zien waren in de Microsoft Live Communications Server. De huidige lancering vloeit voort uit de samenwerkingsdeal die de Redmondreus vorig jaar tekende met Nortel.

Microsoft zag de bètaversies van Office Communications Server 2007 (de serversoftware) en Office Communicator 2007 (de gebruikerssoftware) meer dan 80.000 keer gedownload worden. Ruim 150 bedrijven in 30 landen konden de producten ook testen.

In San Francisco wordt onder meer Bill Gates weer opgetrommeld om het Unified Communications-aanbod van Microsoft aan de wereld voor te stellen. Het gaat om een communicatieplatform dat e-mail, instantmessaging, sms, telefonie en videoconferencing samenbrengt. Ook zou de integratie met traditionele pbx-telefonie verbeterd worden. Op die manier profileert Microsoft zich als rechtstreekse concurrent voor Cisco's Unified Communications Manager. Toch noemen analisten het product niet helemaal 'nagelnieuw' omdat veel functionaliteiten al te zien waren in de Microsoft Live Communications Server. De huidige lancering vloeit voort uit de samenwerkingsdeal die de Redmondreus vorig jaar tekende met Nortel. Microsoft zag de bètaversies van Office Communications Server 2007 (de serversoftware) en Office Communicator 2007 (de gebruikerssoftware) meer dan 80.000 keer gedownload worden. Ruim 150 bedrijven in 30 landen konden de producten ook testen.