De nieuwe Lumia telefoons waren al verwacht. Veel gegevens van die telefoons waren al uitgelekt. Ook de Surface Pro 4 was niet onverwachts. Maar dat Microsoft voor het eerst een laptop maakt, had niemand aan zien komen.

Surface Book

De Surface Book is eigenlijk een verbeterde versie van de Surface Pro 4. Het apparaat heeft een 13,5 inch scherm en toont meer dan 267 pixels per inch. Het scherm is aanraakgevoelig en kan ook overweg met de Surface pen. Het apparaat ziet er veel meer uit als een laptop dan de Surface, maar ook hier is het mogelijk het scherm los te koppelen. Het toetsenbord moet wel comfortabeler zijn dan die van een Surface Pro en er is een touchpad van glas voorzien.

Volgens Microsoft heeft de Surface Book de specificaties van een gamelaptop en een accuduur van 12 uur. Microsoft voorziet de laptop van Core i5- en Core i7-processors van Intels Skylake-generatie. De Surface Book komt 26 oktober in de VS beschikbaar voor een startprijs van 1499 dollar. Vooralsnog vindt er alleen nog een release plaats in de VS en Canada. Wanneer hij dus naar België komt is niet bekend.

Lumia telefoons mét Windows 10

Zeggen dat de Lumia telefoons tot nu toe niet doorgebroken zijn is nog een understatement. Ze hadden een kleurrijk design en leken veelbelovend, maar Windows kon zich op mobiele apparaten nog niet meten aan Android of iOS. Daar moet met de nieuwe Lumia telefoons verandering in komen. De Lumia 950 is 5,2 inch, de XL versie is met zijn 5,7 inch iets groter.

Beide telefoons hebben een 20 megapixel camera met driedubbele ledflitser. Volgens Microsoft zorgt deze flitser ervoor dat er geen rode ogen te zien zijn en de huidskleur er natuurlijk uitziet. Er zit daarbij een fysieke knop op de telefoons op de foto's te maken.

De telefoons zijn bovendien voorzien van usb-type-c aansluiting met snellaadfunctie, waarmee het volgens Microsoft mogelijk is om 5 gigabit per seconde te verplaatsen.

De Lumia telefoons werken met Windows 10, wat betekent dat ze ook als computer te gebruiken zijn. Met een speciale dock is het mogelijk een muis en toetsenbord te verbinden.

De Lumia 950 en 950XL worden vanaf november in de VS verkocht voor 549 en 649 dollar. Wanneer ze in België beschikbaar zijn is nog niet bekend.

Surface Pro 4

Ook komt er - zoals verwacht - een nieuwe Surface Pro 4. De 2-in-1 laptop kreeg de jongste maanden concurrentie van de iPad Pro en de Pixel C van Google en is nu van een update voorzien. De 4 is iets dunner geworden met een groter scherm (12,3 inch).

Wanneer de Surface Pro in België beschikbaar is, is nog niet bekend. Maar de Surface Pro 4 is op 19 november verkrijgbaar in Nederland en prijzen beginnen bij 999 euro en gaan tot 2499 euro.

De nieuwe Lumia telefoons waren al verwacht. Veel gegevens van die telefoons waren al uitgelekt. Ook de Surface Pro 4 was niet onverwachts. Maar dat Microsoft voor het eerst een laptop maakt, had niemand aan zien komen.Surface BookDe Surface Book is eigenlijk een verbeterde versie van de Surface Pro 4. Het apparaat heeft een 13,5 inch scherm en toont meer dan 267 pixels per inch. Het scherm is aanraakgevoelig en kan ook overweg met de Surface pen. Het apparaat ziet er veel meer uit als een laptop dan de Surface, maar ook hier is het mogelijk het scherm los te koppelen. Het toetsenbord moet wel comfortabeler zijn dan die van een Surface Pro en er is een touchpad van glas voorzien.Volgens Microsoft heeft de Surface Book de specificaties van een gamelaptop en een accuduur van 12 uur. Microsoft voorziet de laptop van Core i5- en Core i7-processors van Intels Skylake-generatie. De Surface Book komt 26 oktober in de VS beschikbaar voor een startprijs van 1499 dollar. Vooralsnog vindt er alleen nog een release plaats in de VS en Canada. Wanneer hij dus naar België komt is niet bekend.Lumia telefoons mét Windows 10Zeggen dat de Lumia telefoons tot nu toe niet doorgebroken zijn is nog een understatement. Ze hadden een kleurrijk design en leken veelbelovend, maar Windows kon zich op mobiele apparaten nog niet meten aan Android of iOS. Daar moet met de nieuwe Lumia telefoons verandering in komen. De Lumia 950 is 5,2 inch, de XL versie is met zijn 5,7 inch iets groter. Beide telefoons hebben een 20 megapixel camera met driedubbele ledflitser. Volgens Microsoft zorgt deze flitser ervoor dat er geen rode ogen te zien zijn en de huidskleur er natuurlijk uitziet. Er zit daarbij een fysieke knop op de telefoons op de foto's te maken.De telefoons zijn bovendien voorzien van usb-type-c aansluiting met snellaadfunctie, waarmee het volgens Microsoft mogelijk is om 5 gigabit per seconde te verplaatsen.De Lumia telefoons werken met Windows 10, wat betekent dat ze ook als computer te gebruiken zijn. Met een speciale dock is het mogelijk een muis en toetsenbord te verbinden. De Lumia 950 en 950XL worden vanaf november in de VS verkocht voor 549 en 649 dollar. Wanneer ze in België beschikbaar zijn is nog niet bekend.Surface Pro 4Ook komt er - zoals verwacht - een nieuwe Surface Pro 4. De 2-in-1 laptop kreeg de jongste maanden concurrentie van de iPad Pro en de Pixel C van Google en is nu van een update voorzien. De 4 is iets dunner geworden met een groter scherm (12,3 inch). Wanneer de Surface Pro in België beschikbaar is, is nog niet bekend. Maar de Surface Pro 4 is op 19 november verkrijgbaar in Nederland en prijzen beginnen bij 999 euro en gaan tot 2499 euro.