Microsoft heeft Windows Embedded Compact 2013 vrijgegeven. Het is een opvolger van WIndows CE.

Het bedrijf heeft verschillende embedded-versies. Volgens Microsoft dient deze specifiek voor toestellen met een kleine footprint. Het gaat onder meer om kleine industriële systemen (zie foto) zoals RFID-scanners, programmable logic controllers, kleine medische toestellen en human-machine interface panels.

Naar eigen zeggen gaat het om een van de kleinste en meest flexibele producten in de Embedded portfolio met ondersteuning voor zowel X86 als ARM-architectuur.

Het voordeel van Windows Embedded Compact 2013 is volgens Microsoft dat zijn systeem alles verbindt met de cloud. Dat maakt het mogelijk om data van deze toestellen te verzamelen. Daarnaast is er ook ondersteuning voor Visual Studio 2012 die ook Platform Builder bevat en focust het bedrijf fel op prestaties met deze versie.


Microsoft zegt dat er tot slot nog verbeteringen zijn gemaakt in het core operating system. Waaronder memory management en netwerkmogelijkheden. Ook de prestaties van het bestandssysteem zijn verbeterd. De functie snapshot boot moet het dan weer mogelijk maken om een toestel in enkele seconden in een vooraf bepaalde modus te krijgen.

Microsoft heeft Windows Embedded Compact 2013 vrijgegeven. Het is een opvolger van WIndows CE. Het bedrijf heeft verschillende embedded-versies. Volgens Microsoft dient deze specifiek voor toestellen met een kleine footprint. Het gaat onder meer om kleine industriële systemen (zie foto) zoals RFID-scanners, programmable logic controllers, kleine medische toestellen en human-machine interface panels. Naar eigen zeggen gaat het om een van de kleinste en meest flexibele producten in de Embedded portfolio met ondersteuning voor zowel X86 als ARM-architectuur. Het voordeel van Windows Embedded Compact 2013 is volgens Microsoft dat zijn systeem alles verbindt met de cloud. Dat maakt het mogelijk om data van deze toestellen te verzamelen. Daarnaast is er ook ondersteuning voor Visual Studio 2012 die ook Platform Builder bevat en focust het bedrijf fel op prestaties met deze versie. Microsoft zegt dat er tot slot nog verbeteringen zijn gemaakt in het core operating system. Waaronder memory management en netwerkmogelijkheden. Ook de prestaties van het bestandssysteem zijn verbeterd. De functie snapshot boot moet het dan weer mogelijk maken om een toestel in enkele seconden in een vooraf bepaalde modus te krijgen.