Microsoft leest chatberichten op Skype mee, en bezoekt de url's die in je gesprekken ter sprake komen. Dat beweert het Duitse internetbeveiligingsbedrijf Heise Security.

Heise Security stuurde enkele Skype-boodschappen met beveiligde HTTPS-url's en login-informatie voor een private opslagservice. Microsoft heeft beide internetadressen meteen bezocht, aldus de site H-Online.

Maar de beweringen van het securitybedrijf dat Microsoft zijn Skype-gebruikers 'bespioneert' zijn mogelijk onterecht. Microsoft heeft namelijk een SmartScreen-infrastructuur, die automatisch url's screent om malware, phishingsites en spam te kunnen blokkeren. De 'spionage' waarvan sprake bij Heise Security is wellicht dus gewoon een essentieel security-onderdeel van Skype.

Microsoft leest chatberichten op Skype mee, en bezoekt de url's die in je gesprekken ter sprake komen. Dat beweert het Duitse internetbeveiligingsbedrijf Heise Security. Heise Security stuurde enkele Skype-boodschappen met beveiligde HTTPS-url's en login-informatie voor een private opslagservice. Microsoft heeft beide internetadressen meteen bezocht, aldus de site H-Online. Maar de beweringen van het securitybedrijf dat Microsoft zijn Skype-gebruikers 'bespioneert' zijn mogelijk onterecht. Microsoft heeft namelijk een SmartScreen-infrastructuur, die automatisch url's screent om malware, phishingsites en spam te kunnen blokkeren. De 'spionage' waarvan sprake bij Heise Security is wellicht dus gewoon een essentieel security-onderdeel van Skype.