AOL heeft meer dan 800 patenten verkocht aan softwarereus Microsoft.

Microsoft koopt 800 AOL-patenten en neemt een licentie op de overige 300. AOL heeft vooral technologiepatenten rond internetadvertenties, zoeken en social networking in huis (onder meer van de oude browser Netscape en van instant messagingtool ICQ). Analisten vinden de prijs die de softwarebouwer betaalt erg hoog. Maar voor Microsoft is de aankoop een belangrijke zet in de patentstrijd met bedrijven als Google, Apple en Facebook rond mobiele en webtechnologie. Onder meer Google, Facebook en eBay zouden ook geïnteresseerd geweest zijn in de patenten, zo schrijft persagentschap Bloomberg.

AOL zelf kan het geld gebruiken om wat meer aandeelhouderswaarde te creëren. Sinds het bedrijf loskwam van Time Warner is de omzet enkel nog maar afgekalfd.

AOL heeft meer dan 800 patenten verkocht aan softwarereus Microsoft. Microsoft koopt 800 AOL-patenten en neemt een licentie op de overige 300. AOL heeft vooral technologiepatenten rond internetadvertenties, zoeken en social networking in huis (onder meer van de oude browser Netscape en van instant messagingtool ICQ). Analisten vinden de prijs die de softwarebouwer betaalt erg hoog. Maar voor Microsoft is de aankoop een belangrijke zet in de patentstrijd met bedrijven als Google, Apple en Facebook rond mobiele en webtechnologie. Onder meer Google, Facebook en eBay zouden ook geïnteresseerd geweest zijn in de patenten, zo schrijft persagentschap Bloomberg. AOL zelf kan het geld gebruiken om wat meer aandeelhouderswaarde te creëren. Sinds het bedrijf loskwam van Time Warner is de omzet enkel nog maar afgekalfd.