Sinds het roer bij Microsoft om is gegaan, is het bedrijf steeds meer aandacht aan Linux gaan schenken. Zo investeerde het al in Linux-software en heeft het de broncode vrijgegeven van een aantal eigen technieken, waaronder .NET en Visual Studio. Het verschil met het Microsoft van oud-CEO Steve Ballmerhad niet groter kunnen zijn. Hij vergeleek Linux met een kankergezwel en noemde het idee achter open software 'hippiegelul'.

De Linux Foundation krijgt met Microsoft direct een goed betalend lid in de geledingen. Microsoft draagt als 'platinum lid' jaarlijks 500.000 dollar af, net geen 470.000 euro.

(ANP/WK)

Sinds het roer bij Microsoft om is gegaan, is het bedrijf steeds meer aandacht aan Linux gaan schenken. Zo investeerde het al in Linux-software en heeft het de broncode vrijgegeven van een aantal eigen technieken, waaronder .NET en Visual Studio. Het verschil met het Microsoft van oud-CEO Steve Ballmerhad niet groter kunnen zijn. Hij vergeleek Linux met een kankergezwel en noemde het idee achter open software 'hippiegelul'.De Linux Foundation krijgt met Microsoft direct een goed betalend lid in de geledingen. Microsoft draagt als 'platinum lid' jaarlijks 500.000 dollar af, net geen 470.000 euro.(ANP/WK)