Microsoft erkent concurrentie te hebben van Linux op de desktop. Dat zegt het bedrijf in een jaarlijks rapport aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

In het rapport schrijft Microsoft steeds vaker concurrentie te hebben van de open source besturingssystemen van onder andere Canonical en Red Hat. "Het Linux-besturingssysteem wordt steeds vaker gebruikt, vooral in opkomende markten", schrijft de softwareleverancier.Daarnaast werken Microsoft-partners, zoals HP of Intel, steeds vaker met alternatieve besturingssystemen, gebaseerd op Linux, schrijft de softwaremaker.

Ook zegt het bedrijf dat het Windows-besturingssysteem concurrentie heeft van nieuwe platformen en apparaten. "Dat kan zorgen voor een minder vraag naar traditionele pc's. Concurrenten zoals Apple, Google, Mozilla en Opera bieden software aan die concurreert met de functionaliteiten van Internet Explorer", aldus de softwaremaker. Het bedrijf geeft als voorbeeld leveranciers die het Google Android-platform beschikbaar maken voor pc's of netbooks.

Het kan raar klinken, maar het is voor het eerst dat Microsoft de bedrijven Red Hat en Canonical noemt als concurrerende aanbieders van producten voor de desktop. Red Hat werd voorheen alleen genoemd bij de leveranciers van serversoftware.

Leverancier Novell, bekend van de Linux-distributie Suse, staat niet meer op het lijstje met concurrenten van Microsoft. Met Novell sloot de softwareleverancier in 2006 een partnerovereenkomst. De bedrijven werken sindsdien samen om de uitwisseling tussen hun producten te verbeteren. Daarnaast verkocht de Redmondse softwareleverancier certificaten die klanten konden inruilen voor ondersteuning van de Linux-distributeur. Deze overeenkomst zorgde er voor dat Novell in 2008 geen verlies draaide.

In samenwerking met Computable

Microsoft erkent concurrentie te hebben van Linux op de desktop. Dat zegt het bedrijf in een jaarlijks rapport aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. In het rapport schrijft Microsoft steeds vaker concurrentie te hebben van de open source besturingssystemen van onder andere Canonical en Red Hat. "Het Linux-besturingssysteem wordt steeds vaker gebruikt, vooral in opkomende markten", schrijft de softwareleverancier.Daarnaast werken Microsoft-partners, zoals HP of Intel, steeds vaker met alternatieve besturingssystemen, gebaseerd op Linux, schrijft de softwaremaker. Ook zegt het bedrijf dat het Windows-besturingssysteem concurrentie heeft van nieuwe platformen en apparaten. "Dat kan zorgen voor een minder vraag naar traditionele pc's. Concurrenten zoals Apple, Google, Mozilla en Opera bieden software aan die concurreert met de functionaliteiten van Internet Explorer", aldus de softwaremaker. Het bedrijf geeft als voorbeeld leveranciers die het Google Android-platform beschikbaar maken voor pc's of netbooks. Het kan raar klinken, maar het is voor het eerst dat Microsoft de bedrijven Red Hat en Canonical noemt als concurrerende aanbieders van producten voor de desktop. Red Hat werd voorheen alleen genoemd bij de leveranciers van serversoftware. Leverancier Novell, bekend van de Linux-distributie Suse, staat niet meer op het lijstje met concurrenten van Microsoft. Met Novell sloot de softwareleverancier in 2006 een partnerovereenkomst. De bedrijven werken sindsdien samen om de uitwisseling tussen hun producten te verbeteren. Daarnaast verkocht de Redmondse softwareleverancier certificaten die klanten konden inruilen voor ondersteuning van de Linux-distributeur. Deze overeenkomst zorgde er voor dat Novell in 2008 geen verlies draaide. In samenwerking met Computable