Veel mensen met kleurenblindheid hebben moeite bepaalde kleuren van elkaar te onderscheiden. Met de nieuwe app kunnen ze aangeven welke combinaties voor problemen zorgen. 'Omdat ik moeite heb met het onderscheid tussen rood en groen, maakt onze app rode tinten lichter en groene tinten donkerder, zodat het verschil duidelijker wordt', zegt Tom Overton, een ingenieur bij Microsoft die de app hielp ontwikkelen.

.
© .

Met de app zijn verschillende kleurencombinaties in te stellen en het is niet mogelijk om een foto te nemen. Hij is puur bedacht als hulpmiddel.

Color Binoculars, voorlopig alleen beschikbaar voor iOS op de iPhone, is niet het eerste digitale hulpmiddel voor kleurenblinden. Eerder verscheen een app die kleuren hardop 'opleest' en een app die een vooraf ingestelde kleur arceert via de camera.

(ANP/WK)

Veel mensen met kleurenblindheid hebben moeite bepaalde kleuren van elkaar te onderscheiden. Met de nieuwe app kunnen ze aangeven welke combinaties voor problemen zorgen. 'Omdat ik moeite heb met het onderscheid tussen rood en groen, maakt onze app rode tinten lichter en groene tinten donkerder, zodat het verschil duidelijker wordt', zegt Tom Overton, een ingenieur bij Microsoft die de app hielp ontwikkelen.Met de app zijn verschillende kleurencombinaties in te stellen en het is niet mogelijk om een foto te nemen. Hij is puur bedacht als hulpmiddel.Color Binoculars, voorlopig alleen beschikbaar voor iOS op de iPhone, is niet het eerste digitale hulpmiddel voor kleurenblinden. Eerder verscheen een app die kleuren hardop 'opleest' en een app die een vooraf ingestelde kleur arceert via de camera.(ANP/WK)