Microsoft heeft Windows 8.1 RT opnieuw beschikbaar gesteld voor Surface RT-gebruikers, nadat de update maandag uit de Windows Store gehaald werd wegens klachten van klanten. "De update naar Windows RT 8.1 voor gebruikers met een Windows RT-apparaat is opnieuw als een gratis download beschikbaar in de Windows Store. We verontschuldigen ons voor het ongemak", klinkt het in een persbericht van de softwaregigant.

Microsoft komt in het persbericht terug op het probleem: "Een heel klein aantal Surface RT-klanten - het gaat om ongeveer 1 op de 1.000 Surface RT 8.1-installaties - hadden een probleem met de update, en konden de installatie niet vervolledigen en hun toestel niet meer rebooten. Dit was te wijten aan een uitzonderlijke situatie waarbij firmware-updates niet compleet waren op het moment van de update naar RT 8.1. In de meeste gevallen was een simpele extra reboot voldoende om het probleem op te lossen. Maar bij een klein aantal mensen was de configuratie aangetast, wat een succesvolle reboot onmogelijk maakte. We hebben het probleem snel opgelost en nodigen onze klanten nu uit hun Surface RT-apparaat te updaten naar Windows 8.1 RT."

Microsoft heeft Windows 8.1 RT opnieuw beschikbaar gesteld voor Surface RT-gebruikers, nadat de update maandag uit de Windows Store gehaald werd wegens klachten van klanten. "De update naar Windows RT 8.1 voor gebruikers met een Windows RT-apparaat is opnieuw als een gratis download beschikbaar in de Windows Store. We verontschuldigen ons voor het ongemak", klinkt het in een persbericht van de softwaregigant. Microsoft komt in het persbericht terug op het probleem: "Een heel klein aantal Surface RT-klanten - het gaat om ongeveer 1 op de 1.000 Surface RT 8.1-installaties - hadden een probleem met de update, en konden de installatie niet vervolledigen en hun toestel niet meer rebooten. Dit was te wijten aan een uitzonderlijke situatie waarbij firmware-updates niet compleet waren op het moment van de update naar RT 8.1. In de meeste gevallen was een simpele extra reboot voldoende om het probleem op te lossen. Maar bij een klein aantal mensen was de configuratie aangetast, wat een succesvolle reboot onmogelijk maakte. We hebben het probleem snel opgelost en nodigen onze klanten nu uit hun Surface RT-apparaat te updaten naar Windows 8.1 RT."