De afgelopen maanden kwamen er steeds meer klachten naar voren omdat het niet mogelijk was om de update te weigeren. Na het wegklikken van het notificatievenster werd Windows 10 zelfs vaak vanzelf geïnstalleerd. Het nieuwe venster voor een upgrade laat het nu aan de gebruiker over om de update uit te voeren, deze later te doen of er helemaal van af te zien.

Eerder zette het rode kruisje bij het notificatievenster de update in gang, nu is dat niet meer het geval omdat Microsoft inziet dat gebruikers hier niet blij mee waren. 'We hebben feedback van sommige klanten gehad dat ze het verwarrend vonden', zegt Windows-topman Terry Meyerson in een verklaring. Er zijn ook meldingen van mensen waarbij het rode kruisje niet eens bestond, waardoor mensen gedwongen werden met de upgrade in te stemmen.

Gisteren raakte nog bekend dat de techgigant 10.000 dollar betaalde aan een vrouw die gedwongen werd tot een update naar Windows 10. Vervolgens werkte haar computersysteem niet maar naar behoren en begon ze een rechtszaak, waarna Microsoft de schadevergoeding aan de vrouw overmaakte. Microsoft bekend hierbij geen schuld, maar zegt het geld over te maken om verdere kosten voor een juridische procedure te voorkomen.

Microsoft heeft als doel om 1 miljard gebruikers over te laten schakelen naar Windows 10, maar lijkt nu ook in te zien dat dit niet ten koste van alles bereikt dient te worden.

Tot 29 juli is Windows 10 gratis, na deze datum moet er 119 euro voor betaald worden.

De afgelopen maanden kwamen er steeds meer klachten naar voren omdat het niet mogelijk was om de update te weigeren. Na het wegklikken van het notificatievenster werd Windows 10 zelfs vaak vanzelf geïnstalleerd. Het nieuwe venster voor een upgrade laat het nu aan de gebruiker over om de update uit te voeren, deze later te doen of er helemaal van af te zien. Eerder zette het rode kruisje bij het notificatievenster de update in gang, nu is dat niet meer het geval omdat Microsoft inziet dat gebruikers hier niet blij mee waren. 'We hebben feedback van sommige klanten gehad dat ze het verwarrend vonden', zegt Windows-topman Terry Meyerson in een verklaring. Er zijn ook meldingen van mensen waarbij het rode kruisje niet eens bestond, waardoor mensen gedwongen werden met de upgrade in te stemmen.Gisteren raakte nog bekend dat de techgigant 10.000 dollar betaalde aan een vrouw die gedwongen werd tot een update naar Windows 10. Vervolgens werkte haar computersysteem niet maar naar behoren en begon ze een rechtszaak, waarna Microsoft de schadevergoeding aan de vrouw overmaakte. Microsoft bekend hierbij geen schuld, maar zegt het geld over te maken om verdere kosten voor een juridische procedure te voorkomen.Microsoft heeft als doel om 1 miljard gebruikers over te laten schakelen naar Windows 10, maar lijkt nu ook in te zien dat dit niet ten koste van alles bereikt dient te worden. Tot 29 juli is Windows 10 gratis, na deze datum moet er 119 euro voor betaald worden.