Microsoft stoomt kleinere tablets (vermoedelijk 7 à 8 inch) klaar voor de markt, en dit in samenwerking met de hardwarepartners die gebruik maken van hun Windows 8-besturingssysteem. Dat zegt Peter Klein, afscheidnemend CFO van Microsoft. Mogelijk krijgen ook Microsofts eigen Surface-tablets (10 inch) een kleinere variant.

Concurrerende prijzen De toestellen worden 'de komende maanden' gelanceerd en krijgen 'concurrerende prijzen', aldus Klein. Deze tabletreeks moet Windows 8 een boost geven. Volgens Klein is het tegenvallende succes van het OS-systeem een gebrek aan kleine en goedkope maar toch krachtige tablets.

Microsoft holt achter feiten aan Eens te meer holt Microsoft een beetje achter de feiten aan. Met de Surface-tablet betraden ze als één van de laatste grote technologiebedrijven de tabletmarkt. En terwijl giganten als Apple (iPad mini) en Google (Nexus 7) al een tijdje inspelen op de trend van de kleinere tablets, maakt Microsoft nu pas de sprong.

Microsoft stoomt kleinere tablets (vermoedelijk 7 à 8 inch) klaar voor de markt, en dit in samenwerking met de hardwarepartners die gebruik maken van hun Windows 8-besturingssysteem. Dat zegt Peter Klein, afscheidnemend CFO van Microsoft. Mogelijk krijgen ook Microsofts eigen Surface-tablets (10 inch) een kleinere variant. Concurrerende prijzen De toestellen worden 'de komende maanden' gelanceerd en krijgen 'concurrerende prijzen', aldus Klein. Deze tabletreeks moet Windows 8 een boost geven. Volgens Klein is het tegenvallende succes van het OS-systeem een gebrek aan kleine en goedkope maar toch krachtige tablets. Microsoft holt achter feiten aan Eens te meer holt Microsoft een beetje achter de feiten aan. Met de Surface-tablet betraden ze als één van de laatste grote technologiebedrijven de tabletmarkt. En terwijl giganten als Apple (iPad mini) en Google (Nexus 7) al een tijdje inspelen op de trend van de kleinere tablets, maakt Microsoft nu pas de sprong.