Microsoft gaat het online onderzoeksbureau Greenfield Online overnemen. De softwarereus legt daarvoor 486 miljoen dollar op tafel.

De overname past binnen de strategie van Microsoft om zijn internetactiviteiten uit te breiden, nadat een poging om Yahoo over te nemen eerder dit jaar op niets uitdraaide.

Greenfield Online is onder meer eigenaar van de prijsvergelijkingssite Ciao.com. Die kan maandelijks rekenen op 26,5 miljoen unieke bezoekers uit zeven verschillende landen.

Microsoft betaalt 17,5 dollar per aandeel voor Greenfield, in totaal dus 486 miljoen dollar of ongeveer 329 miljoen euro. Beide bedrijven hopen de overname voor het einde van het jaar afgerond te hebben.

Bron: Belga

Microsoft gaat het online onderzoeksbureau Greenfield Online overnemen. De softwarereus legt daarvoor 486 miljoen dollar op tafel. De overname past binnen de strategie van Microsoft om zijn internetactiviteiten uit te breiden, nadat een poging om Yahoo over te nemen eerder dit jaar op niets uitdraaide. Greenfield Online is onder meer eigenaar van de prijsvergelijkingssite Ciao.com. Die kan maandelijks rekenen op 26,5 miljoen unieke bezoekers uit zeven verschillende landen. Microsoft betaalt 17,5 dollar per aandeel voor Greenfield, in totaal dus 486 miljoen dollar of ongeveer 329 miljoen euro. Beide bedrijven hopen de overname voor het einde van het jaar afgerond te hebben. Bron: Belga