Microsoft maakt bekend dat het Xamarin overneemt. Xamarin heeft een app-ontwikkelomgeving in de C#-programmeertaal die als grote voordeel heeft dat de mobiele apps die er uit rollen meteen 'native' draaien op Android, iOS, Mac en Windows. "Dat past volledig binnen de nieuwe strategie van Microsoft om software in een multiplatform-aangeving aan te bieden", zegt Koen Pellegrims van Flowpilots. Flowpilots is al meer dan drie jaar Xamarin- én Microsoftpartner.

"Wij gebruiken Xamarin voor al onze grote projecten. Klanten willen hun TCO onder controle houden en kunnen geen apps afzonderlijk voor elk platform laten ontwikkelen", legt Pellegrims uit. Voor Microsoft kan de overname ook helpen om meer apps in de Windows 10 omgeving te krijgen.

Hoeveel Microsoft betaalt voor Xamarin is niet bekend. Wel waren er al heel lang geruchten over een nakende overname. Het bedrijf uit Redmond had ook al een uitgebreid partnership met Xamarin. Xamarin is in 2011 opgericht en telt in totaal 350 werknemers en 15.000 klanten.

Xamarin-oprichter Nat Friedman laat in een blogpost weten dat er meer duidelijkheid komt over de toekomstplannen van Microsoft en Xamarin tijdens de Microsoft Build-conferentie in maart. Data News zal overigens verslag uitbrengen van Microsoft Build. Tegen april hopen beide partijen de deal af te ronden, net op tijd voor de Evolve-conferentie van Xamarin.

Microsoft maakt bekend dat het Xamarin overneemt. Xamarin heeft een app-ontwikkelomgeving in de C#-programmeertaal die als grote voordeel heeft dat de mobiele apps die er uit rollen meteen 'native' draaien op Android, iOS, Mac en Windows. "Dat past volledig binnen de nieuwe strategie van Microsoft om software in een multiplatform-aangeving aan te bieden", zegt Koen Pellegrims van Flowpilots. Flowpilots is al meer dan drie jaar Xamarin- én Microsoftpartner."Wij gebruiken Xamarin voor al onze grote projecten. Klanten willen hun TCO onder controle houden en kunnen geen apps afzonderlijk voor elk platform laten ontwikkelen", legt Pellegrims uit. Voor Microsoft kan de overname ook helpen om meer apps in de Windows 10 omgeving te krijgen.Hoeveel Microsoft betaalt voor Xamarin is niet bekend. Wel waren er al heel lang geruchten over een nakende overname. Het bedrijf uit Redmond had ook al een uitgebreid partnership met Xamarin. Xamarin is in 2011 opgericht en telt in totaal 350 werknemers en 15.000 klanten. Xamarin-oprichter Nat Friedman laat in een blogpost weten dat er meer duidelijkheid komt over de toekomstplannen van Microsoft en Xamarin tijdens de Microsoft Build-conferentie in maart. Data News zal overigens verslag uitbrengen van Microsoft Build. Tegen april hopen beide partijen de deal af te ronden, net op tijd voor de Evolve-conferentie van Xamarin.