Volgens de ingewijden werd Mayer niet bij de gesprekken met Microsoft en Walmart betrokken. De voormalige topman wilde TikTok als een onafhankelijk bedrijf runnen, niet als onderdeel van een groter technologieconcern. Dat zou het waarschijnlijk wel worden wanneer Microsoft en Walmart TikTok zouden overnemen. Walmart zou met behulp van het sociale mediaplatform meer klanten willen bereiken.

Chinees moederbedrijf

Om TikTok is de laatste tijd veel te doen. In de Verenigde Staten dreigt een verbod op de app. TikTok verzamelt volgens critici te veel gegevens van zijn gebruikers en die zouden zomaar in handen van de Chinese overheid kunnen vallen, is de vrees. Bytedance, het moederbedrijf van TikTok, is namelijk Chinees. President Donald Trump heeft daarom per decreet bevolen dat TikTok half september verboden wordt in de VS, tenzij de Amerikaanse tak dan is verkocht.

Er worden momenteel volop gesprekken over die overname gevoerd, naar verluidt ook met softwarebedrijf Oracle. De Amerikaanse tak van TikTok zou twintig tot dertig miljard dollar moeten opleveren.

Volgens de ingewijden werd Mayer niet bij de gesprekken met Microsoft en Walmart betrokken. De voormalige topman wilde TikTok als een onafhankelijk bedrijf runnen, niet als onderdeel van een groter technologieconcern. Dat zou het waarschijnlijk wel worden wanneer Microsoft en Walmart TikTok zouden overnemen. Walmart zou met behulp van het sociale mediaplatform meer klanten willen bereiken.Om TikTok is de laatste tijd veel te doen. In de Verenigde Staten dreigt een verbod op de app. TikTok verzamelt volgens critici te veel gegevens van zijn gebruikers en die zouden zomaar in handen van de Chinese overheid kunnen vallen, is de vrees. Bytedance, het moederbedrijf van TikTok, is namelijk Chinees. President Donald Trump heeft daarom per decreet bevolen dat TikTok half september verboden wordt in de VS, tenzij de Amerikaanse tak dan is verkocht.Er worden momenteel volop gesprekken over die overname gevoerd, naar verluidt ook met softwarebedrijf Oracle. De Amerikaanse tak van TikTok zou twintig tot dertig miljard dollar moeten opleveren.