Met de introductie van Windows 10 dwingt Microsoft alle gebruikers die geen grootzakelijk contract hebben, om alle updates en upgrades te installeren op het moment dat deze beschikbaar zijn. Dat zit sommigen niet lekker. Hoe groot die groep is, is onduidelijk. Maar een deel ervan laat wel van zich horen.

Het jongste initiatief om Microsoft op andere gedachten te brengen, is een petitie gericht aan Satyah Nadella. Daarin vragen de initiatiefnemers Nadella om controle over de updates en upgrades van Windows 10, zodat ze eventuele problemen kunnen voorkomen. Ook willen ze van Microsoft meer duidelijkheid over de inhoud van updates en upgrades die het maandelijks verspreid. De petitie is geplaatst op Change.org, dat zijn bestaansrecht ontleent aan online-petities. De petitie is in een kleine 2 weken 3386 maal ondertekend.

'Microsoft says no'

Microsoft zal het eerste deel van de petitie in ieder geval niet honoren, blijt uit een interview dat Joe Belfiore in reactie op de petitie gaf an ComputerWorld. Het gedwongen aanbrengen van alle wijzigingen zorgt voor een stabielere Windows-omgeving. Door sommige updates wel en andere niet aan te brengen, wordt Windows makkelijk onstabiel; veel bedrijven die die praktijk erop nahouden, krijgen daardoor op termijn problemen in termen van de systeemprestaties of de stabiliteit, aldus Belfiori.

Meer service voor grote zakelijk klanten

Voor zakelijk gebruik heeft Microsoft wel oplossingen in petto. Organisaties die kiezen voor de 'Current Branch for Business' krijgen de wijzigingen met 4 maanden vertraging, zodat ze in de consumentenmarkt al getest zijn. En wie echt op de oude manier wil werken, kan kiezen voor Long Term Servicing bij zijn Enterprise-contract.

Wat de inhoud van de updates betreft: Microsoft heeft eerder gemeld dat het daarover alleen gedetailleerde informatie geeft wanneer het om belangrijke wijzigingen gaat. Voor klanten met een Enterprise-abonnement zal wel meer informatie beschikbaar komen; hoe Microsoft dat vorm gaat geven, is nog onbekend.

Bron: Automatiseringgids

Met de introductie van Windows 10 dwingt Microsoft alle gebruikers die geen grootzakelijk contract hebben, om alle updates en upgrades te installeren op het moment dat deze beschikbaar zijn. Dat zit sommigen niet lekker. Hoe groot die groep is, is onduidelijk. Maar een deel ervan laat wel van zich horen.Het jongste initiatief om Microsoft op andere gedachten te brengen, is een petitie gericht aan Satyah Nadella. Daarin vragen de initiatiefnemers Nadella om controle over de updates en upgrades van Windows 10, zodat ze eventuele problemen kunnen voorkomen. Ook willen ze van Microsoft meer duidelijkheid over de inhoud van updates en upgrades die het maandelijks verspreid. De petitie is geplaatst op Change.org, dat zijn bestaansrecht ontleent aan online-petities. De petitie is in een kleine 2 weken 3386 maal ondertekend.'Microsoft says no' Microsoft zal het eerste deel van de petitie in ieder geval niet honoren, blijt uit een interview dat Joe Belfiore in reactie op de petitie gaf an ComputerWorld. Het gedwongen aanbrengen van alle wijzigingen zorgt voor een stabielere Windows-omgeving. Door sommige updates wel en andere niet aan te brengen, wordt Windows makkelijk onstabiel; veel bedrijven die die praktijk erop nahouden, krijgen daardoor op termijn problemen in termen van de systeemprestaties of de stabiliteit, aldus Belfiori.Meer service voor grote zakelijk klantenVoor zakelijk gebruik heeft Microsoft wel oplossingen in petto. Organisaties die kiezen voor de 'Current Branch for Business' krijgen de wijzigingen met 4 maanden vertraging, zodat ze in de consumentenmarkt al getest zijn. En wie echt op de oude manier wil werken, kan kiezen voor Long Term Servicing bij zijn Enterprise-contract. Wat de inhoud van de updates betreft: Microsoft heeft eerder gemeld dat het daarover alleen gedetailleerde informatie geeft wanneer het om belangrijke wijzigingen gaat. Voor klanten met een Enterprise-abonnement zal wel meer informatie beschikbaar komen; hoe Microsoft dat vorm gaat geven, is nog onbekend. Bron: Automatiseringgids