Microsoft bevestigt niet gelijk dat het probleem er is, maar wil 'dit zo snel mogelijk oplossen', klinkt het in een statement aan The Verge. Onderzoeker Ashish Singh schreef enkele maanden geleden al over het probleem en de techsite zegt zonder specialistische kennis het probleem ook gevonden te hebben: na het afsluiten van de browser kon The Verge toch nog een bezochte pagina achterhalen.

De bedoeling van de InPrivate-modus is juist dat men niet ziet wat een gebruiker gedaan heeft. Zo blijven er geen sporen achter op de pc, iets wat verschillende voordelen met zich meebrengt.

Microsoft Edge

De Edge-browser van Microsoft werd geïntroduceerd met Windows 10, afgelopen zomer. Omdat Internet Explorer niet als basis dient, is het bedrijf nog altijd bezig met het aanpassen van de software. Zo moet het vanaf dit jaar mogelijk worden om extenties in Edge te draaien.

Edge is overigens lang niet de eerste browser die met een soortgelijk probleem te kampen heeft. In 2010 ontdekten onderzoekers van Stanford al dat Firefox, Chrome, Safari en Internet Explorer ook niet volledig privé waren als ze een soortgelijke modus aan hadden staan.

Een privémodus aanzetten zorgt er dan ook voornamelijk voor dat de privacy op de computer grotendeels gewaarborgd wordt. Een normale gebruiker zal niet gelijk zien wat er eerder geraadpleegd is, maar ook als deze modus geactiveerd wordt laat de browser sporen achter op de computer.

Microsoft bevestigt niet gelijk dat het probleem er is, maar wil 'dit zo snel mogelijk oplossen', klinkt het in een statement aan The Verge. Onderzoeker Ashish Singh schreef enkele maanden geleden al over het probleem en de techsite zegt zonder specialistische kennis het probleem ook gevonden te hebben: na het afsluiten van de browser kon The Verge toch nog een bezochte pagina achterhalen.De bedoeling van de InPrivate-modus is juist dat men niet ziet wat een gebruiker gedaan heeft. Zo blijven er geen sporen achter op de pc, iets wat verschillende voordelen met zich meebrengt. Microsoft EdgeDe Edge-browser van Microsoft werd geïntroduceerd met Windows 10, afgelopen zomer. Omdat Internet Explorer niet als basis dient, is het bedrijf nog altijd bezig met het aanpassen van de software. Zo moet het vanaf dit jaar mogelijk worden om extenties in Edge te draaien.Edge is overigens lang niet de eerste browser die met een soortgelijk probleem te kampen heeft. In 2010 ontdekten onderzoekers van Stanford al dat Firefox, Chrome, Safari en Internet Explorer ook niet volledig privé waren als ze een soortgelijke modus aan hadden staan. Een privémodus aanzetten zorgt er dan ook voornamelijk voor dat de privacy op de computer grotendeels gewaarborgd wordt. Een normale gebruiker zal niet gelijk zien wat er eerder geraadpleegd is, maar ook als deze modus geactiveerd wordt laat de browser sporen achter op de computer.