De sluiting van Advertising & Online volgt op een aankondiging vanuit de Amerikaanse hoofdzetel van Microsoft vorige week dat het bedrijf zijn activiteiten rond online reclame aan AOL en AppNexus verkoopt.

Daarbij zouden ongeveer 1.200 Microsoft-werknemers overstappen. AOL en AppNexus hebben echter geen zetel in België, waardoor de elf Belgische medewerkers op straat komen te staan. Microsoft gaat hen wel helpen bij het vinden van een andere job, zegt woordvoerster Katleen Dewaele. Mogelijk kunnen ze nog elders binnen Microsoft terecht.

Nokia

Microsoft kondigde woensdag ook aan wereldwijd tot 7.800 banen te willen schrappen in de afdeling die gsm's en smartphones produceert, een gevolg van de tegenvallende Nokia-deal.

De impact van die herstructurering zal in België erg beperkt zijn. Voor de betrokken divisie werken in ons land vijf mensen, van wie één iemand zijn job verliest. Microsoft geeft in ons land werk aan 380 mensen. Dewaele benadrukt dat het bedrijf ook nog steeds jobs creëert, bijvoorbeeld bij de cloud-diensten. (Belga/PVL)

De sluiting van Advertising & Online volgt op een aankondiging vanuit de Amerikaanse hoofdzetel van Microsoft vorige week dat het bedrijf zijn activiteiten rond online reclame aan AOL en AppNexus verkoopt.Daarbij zouden ongeveer 1.200 Microsoft-werknemers overstappen. AOL en AppNexus hebben echter geen zetel in België, waardoor de elf Belgische medewerkers op straat komen te staan. Microsoft gaat hen wel helpen bij het vinden van een andere job, zegt woordvoerster Katleen Dewaele. Mogelijk kunnen ze nog elders binnen Microsoft terecht.Nokia Microsoft kondigde woensdag ook aan wereldwijd tot 7.800 banen te willen schrappen in de afdeling die gsm's en smartphones produceert, een gevolg van de tegenvallende Nokia-deal.De impact van die herstructurering zal in België erg beperkt zijn. Voor de betrokken divisie werken in ons land vijf mensen, van wie één iemand zijn job verliest. Microsoft geeft in ons land werk aan 380 mensen. Dewaele benadrukt dat het bedrijf ook nog steeds jobs creëert, bijvoorbeeld bij de cloud-diensten. (Belga/PVL)