Microsoft heeft zijn app-winkel Marketplace geopend voor ontwikkelaars om Mango-applicaties aan te bieden. Mango is de codenaam voor het nieuwe besturingssysteem Windows Phone 7.5. Vandaag verschijnt in Japan de eerste Mango-telefoon.

Met de Windows Phone Software Development Kit (SDK) 7.1 konden ontwikkelaars de afgelopen maanden nieuwe apps maken voor de virtuele applicatiewinkel van Microsoft. Sinds 22 augustus 2011 is aan die SDK-software een 'release candidate'-tool toegevoegd waarmee ontwikkelaars de laatste stappen van het ontwikkelproces kunnen doorlopen, zoals de laatste tests van de code.

Daarna kunnen de apps worden doorgestuurd naar App Hub, de website waarmee ontwikkelaars van Windows Phone-apps en Xbox 360-spellen hun applicaties aanbieden. Ook is het mogelijk om in de App Hub prijzen, productbeschrijvingen en screenshots toe te voegen aan de app. Microsoft test de ingestuurde app en dan kan er een 'Go Live'-certificaat aan gehangen worden, waardoor de app in de Marketplace zal verschijnen.

Op 23 augustus 2011 werd bekend dat de eerste Windows Phone 7.5-smartphone vandaag, donderdag 25 augustus 2011, in de winkels ligt. Het gaat om de IS12T van Fujitsu-Toshiba, die eigenlijk pas in september beschikbaar zou komen voor het grote publiek. De telefoon heeft een 13 megapixel camera en een scherm van 3,7 inch.

In samenwerking met Computable

Microsoft heeft zijn app-winkel Marketplace geopend voor ontwikkelaars om Mango-applicaties aan te bieden. Mango is de codenaam voor het nieuwe besturingssysteem Windows Phone 7.5. Vandaag verschijnt in Japan de eerste Mango-telefoon. Met de Windows Phone Software Development Kit (SDK) 7.1 konden ontwikkelaars de afgelopen maanden nieuwe apps maken voor de virtuele applicatiewinkel van Microsoft. Sinds 22 augustus 2011 is aan die SDK-software een 'release candidate'-tool toegevoegd waarmee ontwikkelaars de laatste stappen van het ontwikkelproces kunnen doorlopen, zoals de laatste tests van de code. Daarna kunnen de apps worden doorgestuurd naar App Hub, de website waarmee ontwikkelaars van Windows Phone-apps en Xbox 360-spellen hun applicaties aanbieden. Ook is het mogelijk om in de App Hub prijzen, productbeschrijvingen en screenshots toe te voegen aan de app. Microsoft test de ingestuurde app en dan kan er een 'Go Live'-certificaat aan gehangen worden, waardoor de app in de Marketplace zal verschijnen. Op 23 augustus 2011 werd bekend dat de eerste Windows Phone 7.5-smartphone vandaag, donderdag 25 augustus 2011, in de winkels ligt. Het gaat om de IS12T van Fujitsu-Toshiba, die eigenlijk pas in september beschikbaar zou komen voor het grote publiek. De telefoon heeft een 13 megapixel camera en een scherm van 3,7 inch. In samenwerking met Computable