Microsoft, de grootste softwaremaker ter wereld, heeft verkoopscijfers voor het eerste kwartaal bekendgemaakt die de analistenverwachtingen overtreffen. Vooral de aankopen vanuit de bedrijfswereld hielpen Microsoft vooruit.

De omzet steeg 7,3 procent tot 17,4 miljard dollar in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar. Analisten waren uitgegaan van een verkoop van 17,2 miljard dollar. De winst steeg 6,1 procent tot 5,74 miljard dollar, of 68 cent per aandeel. Dat is conform de verwachtingen. De stijgende verkoop aan bedrijven compenseert de zwakkere verkoop aan consumenten.

Microsoft moet qua winstgevendheid wel nog altijd Apple laten voorgaan. De producent van de iPhone en iPad verdiende over dezelfde maanden 6,6 miljard dollar.

Bron: Belga

Microsoft, de grootste softwaremaker ter wereld, heeft verkoopscijfers voor het eerste kwartaal bekendgemaakt die de analistenverwachtingen overtreffen. Vooral de aankopen vanuit de bedrijfswereld hielpen Microsoft vooruit. De omzet steeg 7,3 procent tot 17,4 miljard dollar in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar. Analisten waren uitgegaan van een verkoop van 17,2 miljard dollar. De winst steeg 6,1 procent tot 5,74 miljard dollar, of 68 cent per aandeel. Dat is conform de verwachtingen. De stijgende verkoop aan bedrijven compenseert de zwakkere verkoop aan consumenten. Microsoft moet qua winstgevendheid wel nog altijd Apple laten voorgaan. De producent van de iPhone en iPad verdiende over dezelfde maanden 6,6 miljard dollar. Bron: Belga