Het e-Ink aanraakscherm komt tussen de functietoetsen en de aansluiting met het beeldscherm, dus aan de bovenrand van het toetsenbord. Het kan verschillende functies dienen, zoals een permanente toegang tot het startmenu. Het voordeel is dat de gebruiker het hoofdscherm niet hoeft in te zetten voor navigatie-elementen. Zo kan de strip bijvoorbeeld ook gebruikt worden om thumbnails te tonen terwijl op het hoofdscherm een foto uit de reeks wordt uitgelicht.

In onderstaande video demonstreert Microsoft ook hoe het e-Ink scherm gebruikt kan worden om eenvoudig over te schakelen van toetsenbordinvoer naar handschriftinvoer. Met het toetsenbord gekoppeld heeft het scherm vaak geen handige stand om makkelijk met een pennetje op het scherm te schrijven. Het e-Ink schermpje heeft dat wel.

Het is nog onduidelijk of en wanneer Microsoft deze zogeheten DisplayCover op de markt brengt.

Bron: Automatiseringgids

Het e-Ink aanraakscherm komt tussen de functietoetsen en de aansluiting met het beeldscherm, dus aan de bovenrand van het toetsenbord. Het kan verschillende functies dienen, zoals een permanente toegang tot het startmenu. Het voordeel is dat de gebruiker het hoofdscherm niet hoeft in te zetten voor navigatie-elementen. Zo kan de strip bijvoorbeeld ook gebruikt worden om thumbnails te tonen terwijl op het hoofdscherm een foto uit de reeks wordt uitgelicht. In onderstaande video demonstreert Microsoft ook hoe het e-Ink scherm gebruikt kan worden om eenvoudig over te schakelen van toetsenbordinvoer naar handschriftinvoer. Met het toetsenbord gekoppeld heeft het scherm vaak geen handige stand om makkelijk met een pennetje op het scherm te schrijven. Het e-Ink schermpje heeft dat wel.Het is nog onduidelijk of en wanneer Microsoft deze zogeheten DisplayCover op de markt brengt. Bron: Automatiseringgids