Twee weken na de mislukte overname van Yahoo is Microsoft toch nieuwe gesprekken met het internetbedrijf gestart. De overname van een deel van Yahoo is de inzet.

Het gaat niet om een volledige overname, zegt Microsoft: "Microsoft gaat op dit moment niet voor een nieuw bod om Yahoo volledig over te nemen, maar houdt zich het recht voor om dat alternatieve voorstel te herbekijken. Dat is afhankelijk van eventuele toekomstige ontwikkelingen en gesprekken met Yahoo, of van gesprekken met aandeelhouders vanYahoo of Microsoft, of met andere derde partijen."

Meer details over de gesprekken wou het softwareconcern niet kwijt. Eerdere overnameplannen van Microsoft mislukten, omdat Yahoo-topman Jerry Yang het bod van 47,5 miljard dollar te laag vond. Yahoo kwam hierdoor onder druk te staan van aandeelhouders. Met het bod wou Microsoft rivaal Google uitdagen op de zoekmachine- en onlineadvertentiemarkt.

Bron: Belga

Twee weken na de mislukte overname van Yahoo is Microsoft toch nieuwe gesprekken met het internetbedrijf gestart. De overname van een deel van Yahoo is de inzet. Het gaat niet om een volledige overname, zegt Microsoft: "Microsoft gaat op dit moment niet voor een nieuw bod om Yahoo volledig over te nemen, maar houdt zich het recht voor om dat alternatieve voorstel te herbekijken. Dat is afhankelijk van eventuele toekomstige ontwikkelingen en gesprekken met Yahoo, of van gesprekken met aandeelhouders vanYahoo of Microsoft, of met andere derde partijen." Meer details over de gesprekken wou het softwareconcern niet kwijt. Eerdere overnameplannen van Microsoft mislukten, omdat Yahoo-topman Jerry Yang het bod van 47,5 miljard dollar te laag vond. Yahoo kwam hierdoor onder druk te staan van aandeelhouders. Met het bod wou Microsoft rivaal Google uitdagen op de zoekmachine- en onlineadvertentiemarkt. Bron: Belga